Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miss Estee Lauder

Szkla kontaktowe

Polecane posty

Gość Miss Estee Lauder

Czy moze mi ktos pomoc i powiedziec jak wyglada badanie oczu przed dobraniem szkiel kontaktowych? Dotychczs na daleko nosze okulary ale mi juz przeszkadzaja dlaetego chcialabym miec tez soczewki. Powiedzcie jak wyglada badanie?

Gość jsaofhbvrteso
jak moj facet sie obudzi to Ci powiem, sama nie mam pojecia niestety... jak nikt Ci dzis nie odpowie to wejdz na ten topik jutro, ja sie go zapytam i Ci wszystko napisze :) okolo 14-15, jak nie zapomne :P

Gość Miss Estee Lauder
Please jakbys mogla to zapytaj go. czekam na wypowiedziiii :)

Gość kaatinka83
Najpierw powinnaś mieć standardowe badanie wzroku, takie jak normalnie. Potem, przy pomocy jakiegoś urządzenia (nie znam nazwy), badają oko pod względem soczewek właśnie-muszą zmierzyć krzywiznę np, ale to bezbolesne jest, po prostu świecą w oczy. Potem przychodzi czas na założenie soczewek-okulista pokaże ci jak, potem ty sama będziesz próbować. Jak już będziesz miała soczewki na oczach, to też powinien obejrzeć oczy, jak się zachowują z soczewkami, to znaczy, czy soczewka dobrze przylega, czy sie odpowiednio porusza. No i pokazuje jak czyścić, jak zakładać, mówi o dbaniu o soczewki.

jak wygląda badanie..? normalnie: najpierw lekarz kazał czytać mi jakieś literki z tablicy, później poświecił jakimiś przyrządami ;p dobrał mi odpowiednie soczewki, pokazał jak się je zakłada, zdejmuje, wytłumaczył kilka kwestii.. i gotowe :)

Gość Miss Estee Lauder
kaatinka83- Dziekii za obszerna wypowiedz. Mowisz,ze to nie boli, to ok. Ja jak robilam okulary to mialam wpuszczane 3 x co 15 min krople i one szczypaly strasznie, a tu nie potzeba mam nadzieje? Czy moge byc w makijazu oczu czy lepiej nie? no bo jak bede przymierzac soczewki to lepiej niemiec kosmetykow chyba. A i czy moge zmienic kolor oczu soczewek oczywiscie? pozdrawiam :)