Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodka kasia pomocy

od miesiaca biore insuline....

Polecane posty

Gość słodka kasia pomocy

...8jednostek na noc do tego 4 tabletki glukophage w ciagu dnia w zeszłym tygodniu glukometr rano wskazywał 108, 109 a dzis i wczoraj ponad 130 Moze mi ktos wyjasnic czemu mi tak podskoczył????

bo poziom insuliny nie jest constans tylko sie waha w zależności od tego czy jesz czy nie i co zjesz

Poziomy cukru mogą się różnić w zależności od tego co jadłaś (nawet poprzedniego dnia), co piłaś , a także od tego ile miałaś ruchu. Przy dużym wysiłku potrzebujesz więcej węglowodanów niż przy siedzeniu na kanapie ;)

Gość słodka kasia pomocy
oczywiscie ze zapytam ale ide do niego dopiero 15 kwietnia moze miał tak ktos z was i pocieszy mnie

Tak dla przypomnienia... Zawsze miej przy sobie coś słodkiego i jakiś znaczek ,że jesteś cukrzykiem - to ważne.

Gość słodka kasia pomocy
czy to 138 na czczo(przy tabletkach i insulinie) to jakas koszmarna wartośc??

Koszmarna może nie, ale na pewno podwyższona. Zawsze trzeba dążyć do wartości prawidłowych

Gość słodka kasia pomocy
a jakie dawki insuliny i jakie inne leki wy bierzecie ? jaki macie poziom rano i jak długo sie leczycie??

Sprawdź czy w pobliżu nie masz oddziału Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków. Warto się przejść na spotkania i dowiedzieć więcej.

Ja nie choruję :) Pracuję w ramach wolontariatu w PSD z ludźmi chorymi na cukrzycę. Widziałam już sporo. Teraz opiekuję się dwojgiem starszych ludzi chorych. Pan jest po udarze i ma 18j rano i 8j na noc; pani ma zaawansowaną miażdżycę tętnic i stopę cukrzycową. Przyjmuje 12j rano i 6j na noc.

Gość słodka kasia pomocy
nikt mi nie opowie nic ?? a ponoc miliony ludzi na to choruja a ja tu jestem sama :(:(:(

Gość konsultuj się z lekarzem
nie jesteś sama, tylko kto i co ma doradzić? Nie można w swojej chorobie porównywać sie z innymi, każdy organizm jest inny, inaczej reaguje na leki, są inne przyczyny pojawienia się cukrzycy w Twoim przypadku - być może jest to źle dobrana kombinacja leków, a być może nawet nie odpowiednie dla Ciebie akurat zazwyczaj rano przy dobrze dobranej dawce i odpowiedniej diecie poziom cukru waha się w granicach normy, gorzej jest wieczorem 130 to nie tragedia, odrobinę większy niż stanowi norma byc może na kolacje zaserwowałaś sobie zbyt dużo weglowodanów - można gdybać :)

Gość słodka kasia pomocy
dzieki za odzew ja mam w ciagu dnia zawsze ok 2 godziny po jedzeniu mam około 110 tylko rano mi fiksuje i zawsze mam powyzej rannej normy