Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasilek wychowawczy na urlopie

jak to jest z powrotem na wychowawczy?

Polecane posty

Gość zasilek wychowawczy na urlopie

pracowalam na 1/2 etatu na czas nieokreslony-urodzilam dziecko-poszłam na macierzynski-potem zasilek wychowawczy-trafila mi sie fajna praca na czas okreslony-rozwiazalam umowe na czas nieokreslony raczej nie moge juz wrocic na wychowawczy?

Gość nikt nie wie

Gość ehh1111
rozumiem że pracowałąś w firmie X i miałaś umowę na czas nieokreslony jednak znalazłaś pracę w firmie Y i tam pracujesz. I w tej firmie Y również mozesz wziąsć urlop wychowawczy jeśli dotychczas nie wzięłaś w poprzedniej firmie 3 lat urlopu i dziecko nie ukończyło 3 lat

mozesz wrócic ja wróciłam.tylko ze mozesz wrócic do tego czasu na ile miałąs tą ostanią umowę tzn do konca ostaniej umowy

Gość nikt nie wie
tak ale w frmie Y mam umowe na czas zastepstwa i chodzi mi o to czy moge nadal dostawac zasilek wychowawczy (wczesniej nalezal mi sie ze wzgledu na nieprzekraczanie dochodow) jesli jednak nie dostałabym zasiłku to czas pracy liczyl by mi sie z polowki etatu czy tez z całego?

Gość krasuuulka
nie wiedziałam ze jest zasiłek wychowawczy. Kiedy mozna sie o niego ubiegac i w jakiej jest wysokosci?

Gość nikt nie wie
dochod netto nie moze przekraczac 504 zł na członka rodziny-wtedy dostajesz 400zł zasiłku plus rodzinne

Gość nikt nie wie
urlop wychowawczy liczy sie jak praca,tak? czy nie? bo jesli tak to 9-m-cy przepracowałam na cały etat wychowawczego zostalo mi ponad 4 m-ce jesli mogłabym teraz pojsc na URLOP wychowawczy z całego etatu to tak jakbym rok przepracowała? czy nie? a moze to sie moze liczy do lat pracy ale czy do zasilku to nei wiem