Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trądzik krostkowo-grudkowy

Trądzik krostkowo-grudkowy JAK LECZYĆ?

Polecane posty

Gość Trądzik krostkowo-grudkowy

Jak mam leczyć ten rodzaj trądziku? Stosując domowe metody pozbyłam się ropnych wykwitów których było mało. Teraz jednak pojawiło się pełno takich grudek i zaskórników. Co stosowac ? Ktoś to przechodził?

Gość Sylwia---
google IZOTREX żel + filtr 50+ domowe sposoby: maseczka cebulowa (ztarta surowa cebula +mąki ziemniaczanej do odpowiedniej konsystencji) lub przecierac sokiem z cebuli -na ropniaki olejki eteryczne: herbaciany i lewandowy -na ropniaki jezeli masz teraz same grudki i zaskorniki bez ropnych zmian to powinien pomoc peeling mechaniczny zobacz na KWC ktore zdobyly najwieksza ilosc pozytywnych opinii na mazidla.com mozesz kupic sobie kwas i wg receptury zrobic tonik z kwasem ktory zluszcza naskorek i odblokowuje pory. filtr jest konieczny przy kwasach bo w przeciwnym razie nabawisz sie przebarwien z preparatow z kwasami dostepnych w aptece jest DIACNEAL oraz SKINOREN krem albo żel. Acne-dermu nie polecam, mi nie pomogl w ogole ani na pryszcze ani na przebarwienia i jak dla mnie ma zbyt tresciwa konsystencje ktora sie nie wchlania. ZREZYGNOWAĆ ZE SLODZENIA CUKREM CALKOWICIE ORAZ Z PRODUKTOW ZAWIERAJACYCH CUKIER NP DZEMY, JOGURTY, SOKI, NAPOJE, SLODYCZE ITD

Gość gość
Najlepiej iśc do lekarza i dobrać właściwy kosmetyk lub lek na pryszcze.

Gość gość
Masz rację, mogłam dojść do tego wniosku dużo szybciej. Wtedy nie miałabym tylu kłopotów i porażek w walce z pryszczami. W końcu trafiłam na dobrego dermatologa i po długiej rozmowie wybraliśmy mediskin, czyli żel punktowy. Trzy tygodnie stosowania a krost została jedna trzecia.

Gość gość
Mnie na niego namówiła koleżanka. Fajny produkt i mega wygodny w użyciu. Myślę, że jest tak wydajny, że starczy na kilka miesięcy kuracji. Już teraz nie mam połowy pryszczy a pozostała część jest w stanie wskazującym na koniec swojego istnienia.