Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtaththga

prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość gtaththga

w zeszlym tygodniu w zaraz w okolicy sutka pojawila mi sie czerwona bolaca krostka i po kilku dniach wypelnila sie ogromna iloscia ropy, myslalam ze to zwykly pryszcz,lecz po usunieciu ropy zobaczylam wlosek pod skora(dodam,ze wczesniej kilka razy z tego miejsca wyrywalam wlosek penseta), co mam teraz zrobic?czy wyciagac go na zewnatrz???moze wtedy skora lepiej by sie zagoila, bo tak z tym wloskiem w srodku nie chce sie zgoic zabardzo....a moze trzeba poczekac, az wlosek sam sie przebije przez skore???prosze o pomoc:)z gory dziekuje

Gość adiqq
sama go wyciagnij bo sie wda infekcja. zaropienie bylo znakiem dla Ciebie ze cos zlego sie dzieje. wyciagnij go i bedzie po sprawie

Gość gtaththga
tez tak mysle, boje sie jednak zranic skore jeszcze bardziej...tylko czy ten wlosek ponownie wyrwac czy po prostu delikatnie wysunac tak zeby po prostu rosl na powierchni skory?

Gość ngnghdfydtsvssssssss
wyrwij, on Ci po prostu wrósł pod skórę, bo nie mógł się przebić też tak miałam, tylko gdzie indziej :O

Gość adiqq
jezeli Ci tam przeszkadza to mozesz go usunac, ja tak zawsze robie (zawsze kiedy mi sie taki cos zdarzy) skore wiadomo zranisz jeszcze bardziej ale tak bedziesz miala stan zapalny co jest o wiele gorsze niz poglebienie lekko ranki

Gość gtaththga
ok, to postaram sie go wycignac z pod skory, tylko czy jak go wyrwe to czy ponownie mi sie to nie zrobi???z gory dziekuje za odp:)

Gość gtaththga
niestety nie mam doswiadczenia w tej materii, a nie chcialabym zrobic czegos co sie zle dla mnie skonczy:(dlatego wole sie poradzic fachowcow

Gość ssssszzzz
tak jak ktos napisal, poprostu nie mowgl sie przebic i wrósl pod skore, pewnie nie odkazilas go i stad ropa, mojemu facetowi tez wrastaja wlosy na brodzie jak goli, choc nie wiem czmeu bo ma grube:P i tez mu sie robia takie krosty

Gość ssssszzzz
powiem ci ze ja kiedys inteligenta ogolilam sobie okoliice bikini depilatorem, po jakims czasie zrobila mi sie tam jedna wielka sina krostka, wyciskalam ile sie dalo a nic nie wyszlo, nawet czubka nie bylo, zaczelam czubek ndrywac igla i co sie okazalo? koncem igly wyciagnelam gdzies 2centymetrowego wlosa ktory rosl mi pod skorą:O masakraaa...odkazilam i po jakims czasie krostka znikła

Gość gtaththga
ok, postaram sie to tak zrobic, zeby nie zrobic sobie krzywdy:)ale teraz juz wiem ze juz nigdy sie nie wezme za wyrywanie wloskow na ciele, no moze za wyjatkiem brwi

Gość gtaththga
ojjj, to wspolczuje:( napewno musialo bolec, i to jeszcze w takim miejscu.....mnie ten wlosek na piersi tez boli.....

Gość ssssszzzz
przy sutku skora jest bardzo wrazliwa, tez mam tam czasem krostki, boli cholernie i powoli sie goi, mysle ze powinnas wlosek usunac i koniecznie to zdezynfekowac. powiino przejsc

Gość gtaththga
ok, dziekuje za pomoc, zaraz sie biore za dzialanie

Gość deh
mi się kiedyś też tak zrobiło na wew stronie uda, niestety majstrowałam przy tym i zakończyło się usuwaniem u chirurga wielkiej obtrobionej guli a w środku był zwinięty włosek:( nie wiem co zrobiła źle, ale próbowałam to wydusić bo myślałam, że to krosta, więc zalecam ostrożność