Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienka bee bee

Ale upał na dworze - co ubieracie rocznym maluchom czy w dresiku nie przesadze?

Polecane posty

Gość kasienka bee bee

Jest mega ciepło u nas, na balkonie ledwo pranie powiesiłam uff w słońcu 30 pare stopni już i co tu ubrać na spacer?? JEst gorąco ale czy krótki rękawek, rajstopy i dres nie będzie za ciepło, kurde no?

Gość iugyuiuyiuyiu
zwariowalas??????????? to kwiecien idiotko a nie lipiec...

Gość iugyuiuyiuyiu
cos mi wygladasz na jakas blachare z pepkiem i plecami na wierzchu...dzieciaka najlepiej do samego pampersa rozbierz i wio na spacer.....kurwa mac skad sie takie idiotki biora????????????

Gość saleminka8
ale upał 15 stopni i sam dres hehe,to ja widziałam dzisiaj dziecko w czapeczce, a ona w dresik chce ubrać hehe a potem w kolejce do lekarza będzie stać a potem w aptece. Trochę rozumu !

Jakbyś nie zauważyła ona napisała że u niej jest 30 pare st. Jak dobrze zrozumiałam to chyba w PL nie mieszka

Gość kasienka bee bee
Bez przesady - Lepiej ubrać i zagrzać bo kwiecień a nie sierpień tak? A jak bedzie sierpień i deszcz 15 stopni to poleci w sandałakach i spódniczce bo przecież sierpień będzie :o Wczorja ubrałam dziecku body, rajstopki, jeansy, sweter i kurteczke i była aż bordowa i wściekała sie z ciepła.

Gość ADASMO
zwariowalas??????????? to kwiecien idiotko a nie lipiec... ona nie napisala, ze u nas w Polsce...moze autorka mieszka na Florydzie a glupole odrazu wyzywaja...bez komentarza

Gość ludzie co wy
jak tobie jest goraco to dzieciaczkowi tez jest zasada dla malucha jedna warstwa wiecej , zakladasz krotki rekawek to malemu bluze, kurteczke, albo swterek. nie szalekcie z przegrzania tez mozna byc chorym.

Gość kasienka bee bee
Nie wiem jak u was ja mieszkam w polsce i tu gdzie mieszkam w chwili obecnej jest bezwietrznie i gorąco nie wiem co w tym niezrozumiałe w cieniu mam 19 stopni a odd strony słonecznej ponad 30 czy to mało??

body sweterek kurteczka rajstoki i jakies lekkie spodenki lepiej zdjac kurteczke niz potem wracac do domu

Gość iugyuiuyiuyiu
upał na poczatku kwietnia...pojabana baba...a sobie co wlozysz...bluzke bez rekawow, rybaczki i klapki durna pipo????

u mnie tez na balkonie duszno i nie wieje ale byłam na dworku i jakos mały mi sie nie ugotował

zadziwaja mnie takie osoby zeledwo sie ciepło zrobi to na krótkie rekaw chodza a potem wszytko boli bo owieje to dziecko nie rozbieraj go jak do rosołu

Gość saleminka8
kasienka bee bee Bez przesady - Lepiej ubrać i zagrzać bo kwiecień a nie sierpień tak? A jak bedzie sierpień i deszcz 15 stopni to poleci w sandałakach i spódniczce bo przecież sierpień będzie Wczorja ubrałam dziecku body, rajstopki, jeansy, sweter i kurteczke i była aż bordowa i wściekała sie z ciepła. TROCHE LOGIKI ! TO OCZYWISTE ŻE DZIECKO W 15 STOPNI I W DESZCZ NIE UBIERZEMY W SANDAŁKI ! chyba tylko jakaś idiotka to zrobi w 30stopniowy upał jasne-dresik i sandałki nawet w krótki rękaw ! i oczywiście coś na głowe. a kwiecień to dopiero poczatek wiosny,wieje nie tak jak w maju czy w czerwcu !

Gość saleminka8
zresztą rób jak chcesz ! nie będziemy Cię na siłę zmuszać do dbania o dziecko

Gość kasienka bee bee
A moze troche wyobraźni? BODY + RAJSTOPY + SPODNIE + SEWTEREK + CZAPECZKA i to ma być mało na temp. 19st. w cieniu ???? Chyba nie da sie tu normalnie porozmawiać...

Gość Marta1979....
Ja wlasnie wrocilam i powiem,ze jest goraco .Jak wiedze,ze dzieci jeszcze w kombinezonach lataja i zimowych butach to noz mi sie otwiera w kieszeni :) Moj byla ubrany tak : bluzka na krotki rekawek,bluza i cienka kurteczka,rajstopki i spodnie dresowe ,czapka bawelniana i uwazam,ze za goraco ubralam .Po poludniu jak wyjde ubiore lzej ,tym bardziej ,ze moj biega.

Najlepiej mi sie wydaje teraz długi rekawek i lekka kurtka, ale z czapki bym zrezygnowała. Wkurza mnie przesada w kazdą strone. Jest dopiero poczatek wiosny wiec nieraz mimo zlonca chłodem zawieje ale ubieranie jak na zime to tez przesada. Lepiej wziac kilka warstw dla maluszka i w zaleznosci od sytuacji ubrac cos lub zdjąć. Ja mieszkam na zachodzie i u nas gorąco a niektóre kobiety maluszki wiozą ubrane w puchowe kurtki i czapki włochote :/ To dopiero niebezpieczne bo małe sie spoci i przegrzeje i wtedy szybciej własnie zachoruje.

Ja mieszkam we Wrocławiu. Teraz u mnie za oknem w cieniu jest 20st. Ubieram młodej body i rajtuzy, na to spodnie i bluza. miało być body z dł rękawem ale jednak będzie z krótkim. Bluza zwykła, nie jakaś super ocieplana, a spodnie takie od dresiku. W wózku nie przykrywam kocykiem ale mam na wszelki wypadek. Aha no i cienka czapeczka bo w spacerówce wieje, pomału przymierzam się do opaski na uszy zamiast czapki ale to jak przestanie chłodnym wiatrem zawiewać

Gość Marta1979....
Kasienka masz racje tak ubierz jest naprawde goraco.

Gość bbbbbbbbbbbbb
jak zrobić skwaszoną buźkę ???????????? napiszcie plissssssss bo nie wiem ??????? z góry dzięki za odp

Gość bbbbbbbbbbbbb
Catarinka71 dzienks :D a Tego w czapeczce??????

Gość Marta1979....
Catarinka ale sliczna Twoja dzidzia :)

Gość martaaaaaaaaaaaaaaa
te mamuski sa bez kitu pojebane.....jest goraco....to wasze dzieciaki sie spoca i rozchoruja...wspolczuje im ;/

Gość bbbbbbbbbbbbb
dzięki dziewczynki :)

Gość saleminka8
trzeba było inaczej zadać pytanie- bo sama nazwa "dresik" wywołuje taką reakcję :P są matki które w zime dziecku nawet rękawiczek nie założą- normalnie by się chciał opieprzyć,kiedyś widziałam "mamusie" ok 20 lat,kurtka do bioder a dziecko w wózku-ok 6-8 m-cy .Mróz taki,że miałam rękawiczki i jeszcze kaptur na głowie,a jej dziecko czerwone rączki z zimna a sama na rękach miała rękawiczki :/