Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aoa

gdzie ten okres?

Polecane posty

Gość aoa

Mam problem. Otóż ostatni okres mialam 07.02 . Zrobiłam 3 testy wyszly negatywnie, lekarz w czasie badania ginekologicznego stwierdził,ze nie jestem w ciazy. Ale okresu nadal nie ma dzisiaj ide na usg,ale strasznie mnie to meczy czy on w czasie takiego badania mogl sie pomylic? czy to jednak moze byc ciaza? Mysle,ze gdyby byla to mineloby 5/6 tygodni od zaplodnienia, czy wystepuja juz wtedy jakies obajwy ciazy?

Gość aoa
nikt mi nie pomoze?:(

Gość czekajca574
Ja bym Ci pomogła chętnie, ale sama mam ten problem :/ Ostatni okres w okolicach koncówki stycznia, 5 testów negatywnych, do lekarza idę w poniedziałek.

Gość czekajca574
NIe nie! Ale ciąża to napewno nie jest. Też miałam takie schizy, ale potem poczytałam. Nie dość że byłyby objawy, to testy tak od 4 tygodnia wychodzą już w 100 % pewne

Gość a-aśka
Jeżeli to ciąża, to test powinien ją wykazać. Byłby to 7-8 tydzień, więc będzie widoczna na usg.

Gość popopopopo
Jednym z pierwszych objawów ciąży jest oczywiście (chociaż nie zawsze) zatrzymanie miesiączki. Jeśli okres spóźnia się już kilka dni, a żadne środki antykoncepcyjne nie były stosowane, można zacząć podejrzewać ciążę. Brak miesiączki nie musi oznaczać ciąży. Okres spóźnia się z wielu różnych powodów, takich jak stres, przemęczenie, choroby.... Jest to niepokojący objaw szczególnie u kobiet z regularnymi dotąd cyklami. Jednak należy pamiętać, że spóźniająca się miesiączka nie jest wystarczającym powodem, aby sadzić, iż doszło do zapłodnienia.Jest mnóstwo innych powodów, które mogą ją zatrzymać czy opóźnić: podróż, przemęczenie, stres, strach przed ciążą, problemy hormonalne lub choroba, otyłość, anoreksja czy w ogóle odchudzanie, zaprzestanie zażywania pigułek. Nie rzadko zdarza się także, że kobieta może być w ciąży, a krwawienia mogą występować. Zdarza się nawet, ze około 11 - 12 dnia od zapłodnienia dochodzi do drobnego krwawienia z dróg rodnych (sugerującego krwawienie miesiączkowe), które może być mylące dla określenia terminu porodu. Niektóre kobiety miewają po zapłodnieniu trzy, nawet cztery krwawienia w terminach przypadających na okres menstruacji

Gość Paulina. 24
KOLEŻANKO, DWIE POLOPIRYNY I GORĄCA RELAKSUJĄCA KĄPIEL! wypróbowana prze zemnie metoda na "przyjście" spóźniającego się okresu!

Gość aoa
heh:) ale ile Ci sie ten okres spoznial,ze taka "metoda" pomogla?:)

Gość Paulina. 24
aoa... tydzień:) ja tylko proponuje bo to jest taki prosty sposób nie wiem czy u ciebie nie obejdzie sie bez farmakologii

Gość Paulina. 24
napisz co wyszło na USG

Gość aoa
Zapamietam na przyszlosc Twoj sposob:) ale u mnie to chyba sie nie sprawdzi..zwlaszcza jesli sie okaze,ze to ciaza:(:(

Gość popopopopo
gorąca kąpiel??? dziewczyny wy myslicie??? raczej nie!!!! przez taką kąpiel można dostać krwotoku!!!! do lekarza z takimi rzeczami sie chodzi

Gość aoa
juz wszystko wiem. to jednak torbielki na jajnikach

Gość Kocie Oczko
popopopopopopopopopo Lepsze to niż taka niepewność i wywalony jak bańka brzuch... lub jakieś prochy... mi też kąpiel pomaga...kilka razy tak było