Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga567

czy to normalne zachowanie?

Polecane posty

Gość gaga567

ziewczyny mam do was ogromna prosbe!potrzebuje porady,mam problem z matka swojego “tz”(towarzysza zycia)babsko wyjatkowo wredne i wscipskie,ale do rzeczy,bylo tego mase tych wtracan sie,docinek etc..w kazdym badz razie zdecydowalismy sie uciac kontakty z rodzicami TZ wyobrazacie sobie slyszec kazdego dnia ze “jestes taka sraka owaka”normalnie przykro sie robilo czlowiekowi,nigdy nam nie pomogla,drugiemu syneczkowi kupila 2 mieszkania,zostawila polowe oszczednosci,syn wybral studia to od razu”a dlaczego taka specjalizacja”?generalnie:nigdy specjalnie nie rwala sie do pomocy-nie pomagala,w zatku miala mnie jak i zwiazek moj z jej synem,w sumie liczyl sie tylko ten drugi synalek,kiedys moja mama byla powaznie chora,jej mama tez,w tym samym czasie,ja sie zawsze pytalam czy wszystko z nia ok a ta chociaz wiedziala to nigdy sie nie zapytala’a z mama lepiej”?etc..nic.. niedawno dowiedzialam sie od kuzynki meza ze tesciowa nie moze pogodzic sie ze nie utrzymujemy kontaktow,zrobilo mi sie zal,mowie minelo 4 lata moze wyciagne pierwsza reke na zgode-ona wykorzystala to jako dobry moment do ataku na moja osobe,wygarnela mi co myslala,powiedziala ze ona jest “bez skazy”,moje pytanie jest:skoro babsko od zawsze miala swojego syna w d..pie,i liczyl sie ten pierwszy,nie byla nigdy dla niego gdy jej potrzebowal to po co tak usilnie dazy do kontaktow? odam jeszcze tylko:generalnie nigdy mnie nie pochwalila w niczym,ciagle bylo tylko”wypytywanie sie”,a jak ja sie zapytalam o cos jej to dyskretnie zmieniala temat rozmowy!

Gość odpowiedź na pytanie
Są tacy ludzie i tyle. Nie zmienisz tej sytuacji ani tej kobiety. Możesz próbować mieć dobre stosunki z matką Twojego partnera i się stresować lub po prostu je ograniczyć i spokojniej oddychać. Innej opcji nie widzę. Wybór należy do Ciebie. Poza tym- nie wiem dlaczego nie poczekałaś na to, aż ona się do Was odezwie. Co innego opowiadanie dookoła, że nie może się pogodzić z brakiem kontaktów, a co innego nawiązanie go. Jak teściowa będzie chciała-sama się odezwie.

Gość gaga567
no wlasnie,jescze tylko jednego nie rozumiem:skoro tak strasznie pragnie kontaktow z synem to dlaczego nigdy nie byla "tam"dla niego kiedy jej potrzebowal?ze krytykuje wszystko co wybiera,szkole,mnie,etc...nie interesowala sie tym czy mamy za co zyc-pare razy bylo naprawde ciezko-smiala sie ze nie mamy jeszcze mebli w salonie etc..dorabialismy sie,ja nie pracowalam a moi rodzice pomagali nam jak tylko mogli!-wyczuc sie dalo ze jej sie to nie podoba-sama nie pomaga a ma jakies fochy o to ze moi rodzice pomogli?to po co do diaska sa potrzebne jej te kontakty?

Gość gaga567
co dziwne o sobie jej drugim synu nie chce nic powiedziec-kiedy pytam,dyskretnie omija temat,dziwne?

Gość gaga567
moze jakies mezatki z podobnym problemem mi odpowiedza?

Gość gaga567
uo

Mezatka nie jestem, ale znam takie osoby jak Twoja tesciowa. Zmienic sie jej nie da, duzo gada a malo mysli. Sam fakt, ze czujecie sie z nia malo komfortowo mowi za siebie. Najlepiej jak ktos wspomnial do minimum ograniczyc kontakt, po co strzepic sobie nerwy.

Gość gaga567
fionka dziekuje za odpowiedz,zapytam jeszcze i te osoby sa szczesliwe w malzenstwie pomimo tych problemow?

Gość gaga567
up