Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszczuch

straż miejska

Polecane posty

Gość mieszczuch

ostatnio pojawia się dużo ogłoszeń dotyczących naboru do straży miejskiej. zastanawiam się: jaka jest mniej więcej pensja aplikanta strazy miejskiej???

Gość onael
A to jest uzależnione skąd jesteś. Aplikant dostaje od 96 do 125 punktów, które każde miasto wg. swojej stawki przelicza na kasę. Np. w Warszawie jest tp 1785 zł brutto, w Krakowie 1600zł, w Gdańsku około 1560zł. W Wałbrzychu 1400zł brutto - sam miałem pomysł ze strażą miejską i trochę poszperałem w poszukiwaniu tych wiadomości :)

Gość mieszczuch
dzięki wielkie za info:-) uuuu, malutko :-( kurcze, a duzo materiału do przyswojenia i sprawnościówka także do zaliczenia, potem pewnie tez obszerne szkolenia z ustaw itp. i to za 1500brutto dajmy na to? hmm a po jakim czasie moge zostac straznikiem, a nie tylko aplikantem? czy jakieś znaczenie ma fakt, że ukonczyłem juz studia, czy to bez znaczenia jeśli chodzi o "szybkość" uzyskiwania kolejnych "stopni"?

Gość konserwatysta
ja odradzam straż miejską, to pasożyty społeczne, dziłalność ich to w 85 % polowanie na źle zaparkowane samochody obserwuję to w Krakowie.