Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bochenka 28

Czy mogę spać z 3 miesięcznym niemowlakiem w pokoju w temp. 19 stopni?

Polecane posty

Gość Bochenka 28

Mam w sypialni 19 stopni celsjusza i zastanawiam się czy moge w takiej temp. spać z 3 miesięcznym niemowlakiem? Nie będzie mu zimno jak go w nocy bedę przebierać? Jak go ubrać wtedy do snu? Teraz śpimy w innym pokoju gdzie jest 22 stopnie ale chciałabym już wrócić do sypialni. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Gość przerażają mnie te pytania
mamusiek.........:o:O:O

Gość w czym problem
ty wroc do sypialni a dziecko we wlasnym pokoju.

Gość ciekawa jestem i to bardzo
wiedziałam :D

No ale to chyba dobra temperatura, a do spania idealna, nie ma co dzieci przegrzewac. Bedziesz widziała czy w nocy nie jest zimno jemu/jej, jesli bedzie spac spokojnie to znaczy, ze jest ok. Sprawdzisz, ale temperatura podobno idealna.

ja spałam w sypialni nawet w jednym łózku z mężem i dzieckiem ale temp. nie spadała poniżej 21 zawsze bylo miedzy 21 a 23 st.:)

możesz spać spokojnie :) najlepsza temperatura dla dziecka to 18-20 stopni, niepotrzebne przegrzewanie dziecka zwiększa ryzyko zaburzeń oddychania i nagłej śmierci łóżeczkowej.

Gość a jak ubrac je do snu
??

Gość jestem mateczka
jak najbardzie j 19 stopni do dobra temperatura do spania dla niemowlaka, 22 to zdecydowanie już przegrzewanie. Możesz spać z dzieckiem w jednym pokoju jeśli tobie tak wygodnie a w osobnym pokoju jeśli jest on w pobliżu (chyba, że lubisz biegać po domu w nocy jak dziecko się obudzi). Ja spałam z córką ok.roku z wygody, ponieważ budziła się w nocy na karmienie a nie chciało mi się za daleko chodzić. Brałam ją do swojego łóżka. Pewnie zaraz padną słowa krytyki, że nie karmi się w nocy rocznego dziecka, ale ja tak robiłam... Tera zdziecko ma duże poczucie bezpieczeństwa, kładę ją spać na noc o 20:00 i równiutkie 12 godzin śpi bez jednogo przebudzenia.

moja córa 3 miesiace spała z nami w sypialni w swoim łóżeczku. temperaturę miałam za dużą bo ok. 22 st. i budziła mi sie w nocy raz na amciu koło 4-5 rano. jak skonczyła 3 miesiące to przenieslismy ją do jej pokoiku i temperaturkę zmniejszylismy do 20 st. od tamtej pory nie budzi się w nocu i spi 11 godzin :) od 20 do 7 rano

Gość Bochenka 28
Dziękuje tym którzy poważnie potraktowali moje pytanie i odpowiedzieli na nie. Jestem pierwszy raz matką i wolę zapytać doświadczonych mamusiek niż popełnić błąd. Pozatym dziecko spałoby w swoim łóżeczku obok naszego łóżka. Czasami się krztusi w nocy więc wolę mieć go na oku. Co do ubierania do spania, wystarczą śpiochy, body i kocyk? Lub pajacyk?

moja śpi w body z krótkim rękawkiem, pajacyk cienki i do tego śpiworek :)

Gość .agata
moje jak miało pol roku to spalo w pokoju w ktorym bylo moze z 12stopni bo nocami nie palilismy w picu i ma sie dobrze a choruje baaardzoo rzadko

Gość akjd
a było jakos cieplej ubrane??/

Gość .agata
było cieple spiochy koszulka bluzeczka i na to pizama z polaru i naprawde ma sie dobrze:) a ma juz 4lata