Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

jaki nosicie rozmiar pierscionkow?? lub obraczek

Polecane posty

Gość kotka222

chodzi mi o palec serdeczny na prawej rece

Gość kotka222
ja 11 albo 12 mam strasznie grube palce z tego wynika

Gość kotka222
chce wiedziec bo zawsze uwazalam ze mam szczuple palce a jednka 11 czy 12 to grubasy jak nic

Gość nie pieprzcie bzdur ja mam 13
i takie male pierscionki trudno dostac - dzis kupowalam, super, srebrny na jarmarku i znow bede musiala u jubilera zmniejszac, a mniejszego niz 11 w zyciu nie widzialam, moje kolezanki maja 16-17

no patrz...a ja mam zmniejszoną dziewiątkę(paluchy kościotrupa;) Nie jestem super szczupła a palce mam bardzo długie i chude, moja obrączka mieści się w obrączce mojego przyszłego męża:)Nawet jubiler się z tego śmiał:)

na jarmarku??? o rany, jest sens zmniejszac pierscionki z jarmarku? :-O przerobka wiecej kosztuje niz ten piercionek. W UK wszystkie prawie piercionki przychodza w rozmiarze 13/M, i zazwyczaj zwiekszanie/pomniejszanie jest w cenie (szczegolnie w sieciowkach typu H.Samuel)

ja mam 13.zaręczynowy mam chyba 12 albo 11 jednak jubiler polecił mi żebym wzięła poprawkę na rozmiar obrączki.mój ma chyba 19.także ja swoich palców nie uważam za jakieś salcesony :-D co moja kuzynka ma 17,a szczuplejsza ode mnie i młodsza ;d

Gość alenika
10 :) mam dosc szczuple palce ale jak widze maja szczuplejsze ;)

Ja mam 8 (ang H)...w Ernest Jones tez zmniejszaja bez problemu- w cenie. Plus do tego mam ubezpieczenie na 5 lat (odplatne oczywiscie)

Gość prawie wszystko masz w
według tej tabelki wychodzi, że mam 8. Bo już nie pamiętałam :)

Gość kotka222
eh myslalam ze mam strasznie grube paluchy hehe

Gość ojej dziewczyny
mi sie wydaje, ze mam normalne palce i nosze 14, ale nawet jesli ktos uwaza ze salcesony to nie moj problem :P bez problemu zakladam takze rozmiar 13, ale jakos 14 mi bardziej odpowiada

ja nosze 11 :) tak naprawde to roznica np 11 a 18 jest naprawde niewielka. Z moim przyjacielem wybieralam pierscionek zareczynowy dla jego dziewczyny, przymierzalam wiele pisrcionkow w roznych rozmiarach, naprawde roznice sa minimalne

Gość bfbfbfbfbfb
Ja mam 10 i jak to mierzyliśmy, to się śmiałam, że jestem jego strzałem w 10 ;P

Gość MartusiaJacusia
a ja mam 11/12 , 180 cm wzrostu i piękne ręce o długich smukłych pacach :)

ja brałam obrączke na 14 ale byłam wtedy po porodzie, w tej chwili troche mi sie macha(napewno nie spadnie) ale luźna jest więc pewnie teraz mam 12-13, i nie uważam abym miała grube palce... mam szczupłe i raczej długie palce jedynie knykcie mam trochę duże:P

Gość symulantka
Ja mam 12, ale jest troszke za duzy. Palce mam ok, nie są jakieś szczególnie grube. Moze troche zbyt krótkie.

Gość z tego co piszecie
wynika mi polska "mała" 9 (brytyjskie I 1/2). moja obrączka mieści się w obrączce męża i nawet jest troszkę luzu :P ja mam szzupłe dłonie,małę place, on - wieeelkie łapska... mrrr lubię jak te łapska błądzą..... ;) :P

Gość nie pieprzcie bzdur ja mam 13
Pierscionek kosztowal 500 zl, to byl jarmark z nietypowym rekodzielem, Tobie jarmark kojarzy sie z plastikiem? przerobka ok. 50 zl

No to ja Was pociesze, bo mnie jeszcze nikt nie przebil.... od kąd pamiętam ma strasznie grube palce... mój rozmiar to.. uwaga uwaga 18-19... i c. teraz juz żadna nie będzie sie przejmować :D A waże 75 kg i mam 173cm

Gość Vixienne
z tego co widze na Allegro to najpopularniejszy rozmiar to 16, 18-powyzej to juz meskie rozmiary (moj facet ma 22), ponizej 11 nic nie widzialam

Gość czarna koala
17

Gość hizar
Fajny poradnik można znaleźć na stronie http://www.zlote-obraczki.com/. Opisane jest tab jak dobrać rozmiar obrączki i pierścionka, tak aby nie było wtopy przy obdarowywaniu kochanej osoby

Gość ale wy sie nakrecacie
11 bo mi puchną palce w upały wiec jubiler polecił wziąsc większe ;) a moje znajome to tak średnio mają 13 wzwyż

Gość ja mam 11 i bardzooooo chude
i długie palce. tylko stawy mam szerokie i mniejszy nie chce mi przejsc ale jak juz przejdzie to się przekręca i ma luz :( natomiast moja koleżanka miała robiony pierścionek na zamówienie, właśnie 8.