Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysk22a

co sie dzieje w brzuchu w ciazy ??

Polecane posty

no wlasnie mam takie pytanie.. jak zaczyna rosnac brzuch i w jakim miejscu.. ? i co sie dzieje w brzuchu? chodzi mi np o narzady? ktory narzad moze znajdowac sie na dole brzucha?? jestem w 16tc.. brzuch zaczal mi rosnac najpierw bardziej u gory ( nie nie pod piersiami ;p) ale duzo z tego to tluszczyk bo zachodzac w ciaze mialalm maly brzuszek i wazylam 75 kg..

z reguly brzuch zaczyna rosnac od dolu... narzady w srodku sa wypychane do gory i na boki... w dol raczej nie... no czasem pecherz moczowy i dlatego tak sie chce siusiu czesto ciezarnym... ale np. ja tak mialam w zaawansowanej ciazy ze jak mnie bolal zoladek to miedzy piersiami w zasadzie, bo tak mi wypchnelo go do gory...

mi brzuch urosl wszedzie, gadali ze bede miala blizniaki hehe, bylam wielka wazylam 74 a skonczylam na 95 hehe teraz waze 70:) wpisz w goggle rozwoj ciazy i poczytaj, brzuszki sa rozne i dzieci sie roznie ukladaja

macica rosnie od dolu w 16 tc dnoi macicy powinno byc na pozionmie pepka, albo nieco wyzej. Macica rosnac przsuwa narzady wewnerzne- prawdopodobnie to co zaobserwowals to jelita, kotra sa wypchniete nieco do gory.

bo ja mam takie dziwne uczucie w dole brzucha podczas oddawania stolca.. i o to sie martwie..

później jak cię będzie kopało podczas posiedzenia na kibelku to dopiero będziesz miała dziwne uczucie :P