Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az głowa boli222222

Odpadł pępek?

Polecane posty

Gość az głowa boli222222

Przy kapieli odpadl mojej corce pepek.A w srodku jest cos białego, chyba ropa.Co zrobic?Czym posmarowac i czy zakleic to?

Gość 89079
iśc dol lekarza lub połóżnej, jesli masz ją umówiona na przychodzenie do domu. bo jak infekcja z ropą to najlepiej aby lekarz to zobaczył. to jest za małe dziecko na leczenie przez kafetryjnych znachorów.

Gość aqqa
to pewnie ziarnina. zrób sobie roztwór spirytusu z wodą proporcje 2:1 (dwie łyżeczki spirytusu na 1 łyżeczkę wody) i tym czyść pępek np. patyczkiem do uszu. Mojemu dziecku właśnie to podsuszyło pępek a pediatra już mu wypisała skierowanie do chirurga. Tak poradziła mi położna która widziała pępek małego.

nie zaklejaj niech sie wietrzy... przemyj obficie spirytusem... najlepiej takim patyczkiem do uszu zeby w kazdej szczelince dokladnie wymyc... i poobserwuj do jutra... jak sie zaczerwieni to idz do lekarza ale jak bedzie bez zmian to nie trzeba (no chyba ze jestes pewna ze to ropa to wtedy trzeba ale ropa z reguly jest zolta a nie biala)... po odpadnieciu kikuta jeszcze przez kilka dni moze sie tam cos wydzielac bo wiadomo ze to rana i musi sie zagoic... staraj sie tego nie moczyc i nie przykrywac pielucha (zawijaj ja tak zeby pepek byl na wierzchu...

Gość absolutnie nie zaklejaj tego
i przemywaj roztworem spirytusu !Pokaż lekarzowi lub położnej