Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna slask

prosze pomozcie!!!

Polecane posty

Gość anna slask

jak motywować prosba o wycofanie polisy? moj maz pracuje na lewo, chcialam go ubezpieczyc... zle zrozumialam tresc wiec popelnilam blad myslalam ze wykupuje ubezpieczenie na zdrowie a okazala sie to polisa... wiem poprostu jestem zla na siebie... mam czas do jutra dzwonilam do tej firmy i facet mi powiedzial ze mam napisac pismo o wycofanie polisy tak sobie mysle co mam tam napisac dziwne zebym napisala prosze o wycofanie polisy i z powazaniem... prosze nakierujcie mnie jakos:) z gory dziekuje pozdrawiam

Gość podnoszeeee

Gość tyutru
watpie ze musisz im sie sporiwadac. Napisz po prostu prosbe o wycofnie polisy podpisanej dniem takim i takim o numerze. Z powazaniem i dziekuje.

Gość anna slask
myslisz ze to im wystarczy?

Gość Moim zdaniem tak
Zwracam się z prośbą o wycofanie polisy nr...zawartej w dniu....pomiedzy..... a ...... na rzecz zawarcia umowy zawierajacej pakiet ubezpieczenia zdrowotnego. I dalej opisz zaistniałą pomyłkę...po prostu. Powodzenia!:-)))

Gość anna slask
no ok tylko co mam napisac ze dowiedzialam sie ze jak maz nie jest ubezpieczony np w zusie to poprostu ta polisa nic mu nie daje wzgledem ubezpieczenia zdrowtnego..

Gość Moim zdaniem tak
Jasne! Możesz sie nie tłumaczyć, ale zawsze jest ryzyko że z tego powodu dostaniesz odmowę,a w najlepszym przypadku pismo z prośba o wyjasnienie powodów rezygnacji...Szkoda by było...Po co przedłużać problem w czasie, zamiast od razu napisać o co chodzi...Nie rozumiem... A swoja drogą jak sie chce uzyskać pieniądze z ubezpieczenia to sie trzeba dosyc wnikliwie wytłumaczyć. tam nikogo nie interesuje fakt że się płaci składki terminowo.

Gość anna slask
ja nie chce przedluzac tego w czasie poprostu chcialam mezowi zaltawic karte do lekarza i okazalo sie ze dla nich to nie jest ubezpieczenie dlatego poprostu musze to wycofac poniewaz nie ratuje to mojego meza w zaden sposob... dziekuje za pomoc

Gość Moim zdaniem tak
Nie... ja napisałabym po prostu,że nie byłaś zainteresowana zawarciem polisy tylko wykupieniem ubezpieczenia zdrowotnego, a polisa została zawarta w skutek pomyłki.I ze prosisz w związku z tym o wycofanie polisy...Warto podkreślić że nie traca Cię jako klienta, ponieważ wykupisz u nich to ubezpieczenie zdrowotne- przynajmniej Ja Cię tak zrozumiałam.

Gość Moim zdaniem tak
Aniu Ja Ciebie rozumiem. Odpisałam o niepotrzebnym odwlekaniu w czasie osobie która Ci wyżej doradzała żeby się im nie spowiadać:-)

Gość anna slask
ja chcialam wykupic ubezpieczenie zdrowotne poniewaz maz nie jest ubezpieczony... wiec oni jednak mnie traca jako klienta poniewaz ja nie chce polisy tylko chcialam ubezpieczenie a to niestety nie jest w zadnym wypadku ubezpieczeniem normalnym tylko ubezpieczeniem dodatkowym, czyli ze maz jest ubezpieczony w zusie i wtedy takowa polisa sie liczy bo jest jego dodatkowym ubezpieczeniem a polisa sama w sobie nie jest zadnym ubezpieczeniem:/

Gość anna slask
Moim zdaniem tak dziekuje Ci za pomoc zaraz bede pisała facet mi tylko powiedzial ze nie wiadomo czy zwroca cala czy czesc zaplaconej polisy... mam juz gdzies te 100zl chce zeby to wycofali a kase niech im wyjdzie na zdrowie;)

Gość Moim zdaniem tak
Hm...a ta firma zajmuje się tylko polisami? Dziwne by to było dla mnie- przyznam. Firmy Ubezpieczeniowe w ogólnym pojeciu tego słowa maja pełen pakiet ubezpieczeń... I polisy i ubezpieczenia zdrowotne, i mienia...Zorientuj sie co ta firma oferuje.

Gość anna slask
wykupilam takie ubezpieczenie http://www.axa-polska.pl/u235/navi/32107 ja poprostu zrozumialam ze jest to ubezpieczenie zdrowotne ale takowe nie jest poczytaj i napisz co zrozumialas bylabym wdzieczna moze ja poprostu zle zrozumialam

Gość Moim zdaniem tak
A wogóle na miejscu Twojego męza zarejestrowałabym się w Urzędzie Pracy, jako bezrobotna...Skoro nie jest oficjalnie zatrudniony i będzie miał ubezpieczenie z urzędu. Inne wyjście: Jesli Ty jestes zatrudniona możesz męża zgłosić do ubezpieczenia u swojego pracodawcy, jako członka twojej rodziny.

Gość anna slask
problem polega na tym iz maz juz dlugo nie bedzie pracowal(na czarno) ale jak pytalam sie w urzedzie pracy to jak on by sie zarejestrowal musialby za 7 dni przysc po oferte pracy:( jezeli jej nie przyjmie wtedy go skresla z pup i nie ma ubezpieczenia wiec to nie jest wyjscie ja nie pracuje jeszcze sie ucze i dowiedzialam sie ze moge meza podciagnac do mojego ubezpieczenia w zusie(pobieram rente rodzinna) jutro ide zaniesc pisemko tylko nie wiem czy to tez przejdzie poniewaz z mojego ubezpieczenia korzysta juz nasza corka..

Gość Moim zdaniem tak
Przeczytałam. Moim zdaniem to nie jest ani polisa, ani powszechne ubezpieczenie zdrowotne. Rozumiem to jako prywatne ubezpieczenie zdrowotne dajace możliwość tańszego ( co nie znaczy darmowego)leczenia w wyznaczonych placówkach Opieki Zdrowotnej(tylko kilka dużych miast w Polsce). I tyle! Żadna rewelacja szczerze mówiac... Biorą kasę nie djac tak naprawdę nic konkretnego w zamian...Fakt-może to jest dobre wyjście jak ktoś jest przwlekle chory, potzrebuje zybkiej konsultacji specjalisty i w związku z tym jest gotów jechać na drugi koniec POlski...Traktowałabym to jako ubezpieczenie dodatkowe. Zdecydowanie nic nie dające przy rutynowej wizycie w Ośrodku Zdrowia z powodu zwykłego przeziębienia. No Ja tak to widzę.

Gość anna slask
wiesz ja bardziej to zrozumialam pod tym kontem ze wlasnie mozna isc do lekarza i dlatego wykupilam to ubezpieczenie jeszcze najlepsze jest to ze na stronce gdzie ma sie swoj login i haslo pisze ze moja przychodnia swiadczy ich uslugi dlatego wykupilam to no ale cos poprostu to wielka sciema nastepnym razem 3 razy sie zastanowie zanim cos zrobie... chcialam dobrze a jak zwykle polak zawsze ma pod gorke:( jeszcze raz bardzo Ci dziekuje za pomoc w rozwiazaniu mojego problemu i za poswiecony swoj czas:)

Gość Moim zdaniem tak
Co do ZUS-u...możesz zgłosić i męza i córkę. A jeśli chodzi o Urząd Pracy i te ich oferty: To tylko w gadce tak strasznie wyglada! Że zaraz dadzą ofertę pracy( to skad w Polsce takie bezrobocie jak Urzędy sypią ofertmi z rękawa?:-))) albo ,że skreślą,Uwierz mi! Bujda na resorach!A poza tym nawet gdyby przyjąc "czarny scenariusz,ze dostanie oferte i odmówi to...CO? NIC. Przeciez teraz i tak nie ma ubezpieczenia! Najwyżej zostaniecie w pkt. wyjścia, ale napewno nic nie stracicie. warto spróbować... :-D

Gość Moim zdaniem tak
Nie ma za co! Ja też jestem ze Śląska.:-D Trzymam kciuki! Pozdrawiam.

Gość anna slask
napisze za pare dni czy sie udalo:) jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Gość
jak zawarte poza firma to masz 10 dni na rezygnazje z uslugi bez zadnego tlumaczenia

Gość Moim zdaniem tak
Gdyby było tak jak pisze bazienka- byłoby super! Ok. Aniu, napisz jak poszło:-))) Papa

Gość anna slask
to ubezpieczenie z pzu polega na tym samym co z axa... niewazne dzieki odezwe sie jak cos sie dowiem aha jeszcze jedno na wycofanie umowy mam 30dni od daty podpisania przez axa ze mna umowy...

Gość anna slask
a wiec moja sprawa rozwiazala sie pomyslnie:) rozwiazali umowe i nawet oddali cala sume ktora wplacilam