Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulkaaaa

czy mozna podawac dziecku kaszki różnych firm?

Polecane posty

Gość ulkaaaa

bo są oparte na różnych mlekach modyfikowanych np bebilon na mleku bebilon a bobovita na bebiko chyba

Gość grtgtrg
Mamą dopiero będę i na szczegółach się nie znam ale napiszę ci co mi się wydaje. Pozornie może się wydawać że dla dziecka zmiana jedzenia jest tym samym co urozmaicone żywienie dla nas. Jednak to nieprawda. Maleństwu łatwo rozregulować żołądek. Dlatego jeśli zmieniasz kaszki, to ja bym radziła stopniowo, nawet mieszając je ze sobą, w proporcjach z czasem na korzyść kaszki wypierającej poprzednią. UWAGA, nie krzyczcie: powyższa zasada dotyczy wprowadzania nowych karm dla psów (jestem hodowcą). Jednak skoro tak łatwo zaszkodzić szczenięciu (na zmianę karmy zareaguje biegunką), to na pewno trzeba uważać i na niemowlę. A więcej ostrożności nie zaszkodzi bo mieszanka mieszance nierówna, a mleko mleku.

Gość ulkaaaa
mnie tez sie wydaje ze trzeba tej jednej firmy najlepiej i stopniowo

Gość to zalezy ile dziecko ma
miesiecy oraz czy dopiero zaczelo jesc kaszki . moja ma 9 mc i daje jej kaszke raz dziennie odkad ukonczyla 8 mc - daje roznych firm - nic jej nie jest .wczesniej pila mleko zageszczone kleikiem . zreszta moja ma juz dawno za soba pierwsze obiadki , owoce , chlebek chrupki . ale jesli matka podaje np. 4 mc niemowleciu kaszke to powinna stopniowo zmieniac firme , zeby dziecku nie zaszkodzic ( bo kazda firma robi kaszke na innym mleku modyfikowanym )