Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onnaaAaaa

Operacja skoliozy

Polecane posty

Gość onnaaAaaa

Witam wszystkich. Za kilka miesiecy bede miec operacje skoliozy i chcialabym sie cos wiecej o tym dowiedziec. Jak jest tuz przed operacja(jak sie przygotowuje itp) i zaraz po operacji, (czy bardzo boli itd...). Jezeli ktos mial taka operacje to bardzo prosze o odpowiedz:P.

Gość smutna Alicja 1980
Baaaardzo boli, przerażająco...gdyby tylko na bólu sie skonczyło... ja miałam operację dwa lata temu, wsztstko mialo by pieknie, cacy, a było... kiedy to pisze, lecą mi lzy... zaluję, że zdecydowalam sie na operację, że wierzyłam lekarzom. przedtem chodziłam, moglam nawet biegac i plywać, wprawdzie bolało, męczyłam się łatwo, lecz teraz jest duzo gorzej...jestem na wózku i nie mogę poruszac sie wogule, o bółu już nie mówię, ten samoistny ból przedtem dawal się wytrzymac, ten po operacji jest niedo zniesienia... już nigdy nie pochodzę, nigdy... moja kumpela z sali nie wylądowała na wózku, chodzi, ale skarrzy sie na przeraźliwe bóle, które do dziś nie minęły, i wygląda wcale nie lepiej niż przedtem... zycze powodzenia, skoro sie nie boisz, do odważnych świat nalerzy... gdybym mogla cofnąc czas, gdybym...

Gość onnaaAaaa
czyli Twoja operacja sie nie udala??

Gość onnaaAaaa
Przykro mi:(... ja tez sie strasznie boje

Gość mama skoliotyczki
Moja corka miala rok temu operacje. Do dnia dzisiejszego odczuwa bardzo sile bole. żaluje, ze zdecydowalysmy sie na ten zabiego. Załuje, ze nie skorzystałysmy z porad innych lekarzy. Kregosłup jest prawie wyprostoweany, ale z powodu bolu corka chodzi bardziej przygarbiona niz przed operacja. Dzieciaki - to nie jest takie piekne jak sie Wam wydaje. Nie dajcie sie tak łatwo namowic na operacje. Cwiczcie, plywajcie. Po opercaji Wasze molzliwosci fizyczne bedą duzo mniejsze. Juz nigdy nie bedzie tak jak bylo. Zmartwiona mama.