Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem pomóżcie

CZY BETA HCG Z KRWI JEST WIARYGODNA 16 DNI PO STOSUNKU?????i jak zmienia się bet

Polecane posty

Robiłam i wyszła neg. ale czytałam gdzieś , że plemnik żyje 7 dni - od zapł. do implantacji jest 12 dni! razem 19....a dziś wystapiło u mnie różowe plamienie taki śluz jakby z krwią.ale biorę tabletki cezarette,więc może jednak jestem w ciaży? i drugie pyt. jak przykładowo rośnie beta. w pierwszej ciąży 18 dni od stosunku miałam 137. czy w 16 dniu też by coś było? jak beta rośnie od dnia zagnieżdżenia?????

proszę pomóżcie

Gość jeżeli wyszła
negatywna to nie jesteś w ciąży!!! nie nakręcaj się!

Gość plemnik nie żyje 7 dni
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.

a może robiłam bete za wcześnie??????????? a to plamienie to plamienie implantacyjne??? jak myślicie?

no i jak rośnie ta beta???????proszę pomóżcie

Gość joojjjjjjj
wyszła by już beta z krwi napewno by pokazała ciąże!!! widac niejesteś

No niekoniecznie ja robiłam bete dzien przed spodziewaną @ i była negatywna a dwa dni póżniej miałam już stężenie 137 wiec powtórz jeszcze raz bete czasem wolniej przyrasta

czyli to nieprawda że od stosunku do zagnieżdżenia może minąć 19 dni?????????? i skąd to plamienie?????na pewno nie okres bo ja nie mam okresu przytych tabletkach

według weszelkich wyliczeń u mnie do zapłodnienia doszło ok tyg póżniej niż był stosunek wiec wszystko jest możliwe a wszystko zalezy od organizmu

a ile od stosunku robiłaś betę????

plisssss wypowiedzcie się jeszcze

up

20 dni od stosunku jakos tak i była negatywna a dwa dni pózniej już było ok i ciąża 3-4 tydzień

heej.. mam pytanie, jeśli zrobię test 13 dni od stosunku, to dowiem się, czy jestem w ciąży , czy muszę jeszcze poczekać? wiem, że to bardzo wczesnie, ale dziwnie się czuję..może ze stresu? no nie wiem, ale chcę zrobić jak najwczesniej ten test , bo oszaleję...:| proszę kogoś o pomoc....