Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudkaa

To strasznie nieprzyjemne

Polecane posty

Gość Klaudkaa

Proszę doradzcie mi coś. Strasznie się pocę , co ja mam zrobić?

Gość pij herbatkę z szałwii
szałwia pomaga na nadmierną potliwość lub kup antyperspirant leczniczy w aptece Etiaxil, drogi ale używa się go tylko dwa razy w tygodniu dobry jest także antyperspirant w żelu Lady Speed Stick porozmawiaj też z lekarzem bo przyczyny nadpotliwości mogą być różne np nerwica, choroby tarczycy, jakieś choroby metaboliczne np cukrzyca, warto więc zrobić badania krwi na cukier, hormony tarczycy

* Bierz często prysznic lub kąp się, zwłaszcza po wysiłku. * Używaj antyseptycznych lub przeciwbakteryjnych mydeł lub żeli do kąpieli. * W drogeriach można kupić różne preparaty, zapobiegające nadmiernej potliwości i powstawaniu nieprzyjemnego zapachu ciała: - antyperspiranty, które zmniejszają wydzielanie potu; - dezodoranty, które likwidują nieprzyjemny zapach potu; często zawierają również składniki hamujące rozkład potu przez bakterie. * W celu osuszania skóry używaj talku, zwłaszcza w fałdach skórnych. Kiedy należy udać się do lekarza * Gdy nadmiernemu poceniu się towarzyszy gorączka, zaburzenia krążenia lub wyczerpanie fizyczne. * Gdy osoba cierpiąca na wzmożoną potliwość jednocześnie chudnie. * Gdy skóra robi się czerwona, łuszczy się, swędzi lub boli. * Gdy nadmierna potliwość pojawia się nagle bez żadnej widocznej przyczyny. * Gdy nadmierna potliwość staje się problemem psychicznym. Zapobieganie * Stosuj się na co dzień do zasady higieny. Bierz prysznic lub kąp się przynajmniej raz dziennie. * Unikaj nadmiernego pocenia się, chłodząc się za pomocą klimatyzacji lub wentylatora. * Nie pozostawiaj potu przez dłuższy czas na skórze. Jeśli nie możesz wziąć prysznica lub kąpieli, wytrzyj się do sucha. * Podczas ciepłej lub wilgotnej pogody noś lekkie ubranie. Unikaj materiałów syntetycznych, takich jak np. nylon, które zatrzymują ciepło i wilgoć. * Codziennie zmieniaj ubrania, zwłaszcza bieliznę. http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51173,,,,37394600,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html?adw=1&gclid=COm5tNmi3pkCFZMU4wod_EOrWA

Gość echhhh co poradzic
etiaxil pomaga i pij szałwie..pomaga :) bynajmniej mi

Gość Klaudkaa
cukrzycy nie mam-ostatnio robiłam badania, a tą herbatkę można kupić w aptece o co mam poprosić o herbatkę z szałwią?

Gość Klaudkaa
no wiesz to oczywiste że bieliznę zmienia się codziennie. Myje się również codziennie. Używam antyperspirantów, mam jakiś spray do stóp. najgorsze jest to , że stópki zazwyczaj mi się pocą w cienkich rajstopach lub podkolanówkach. Natomiast gdy mam skarpety nogi są suche. nie bardzo to rozumiem

Stopy się pocą w rajstopach ponieważ rajstopy nie rą robione z bawełny ani innych naturalnych włókien :)

Gość Klaudkaa
to co ja mam nosić przecież nie założe do pantofli bawełnianych skarpet:(

Tak herbatkę w saszetkach kupisz w aptece lub marketach, przeczytaj tylko przeciwskazania, nie można jej pić zbyt dużo i zbyt długo. Nie powinny jej pić kobiety w ciąży i karmiące. Chyba dozwolonadawka to dwie herbatki dziennie, nie jestem pewna, sprawdz na opakowaniu. Szaławia dodatkowo odświeża usta i wybiela zęby ;-)

Gość Klaudkaa
aha to pójdę do apteki i poprosze o herbatkę z szałwi:) Może to mi troszkę pomoże, bo juz nie mam pomysłów, a problem jest dosyć krempujący dla mnie

Też pocą mi się nogi w rajstopach i podkolanówkach, taki life :-( Do stóp mogę polecić specjalne wkładki Fresh Ins Kiwi, w opakowaniu jest kila par, to są takie papierowe wkłądki nasączane preparatem bakteriobójczym, zapobiegają przykremu zapachowi stóp jedną wkładkę nosi się tydzień czy jakoś tak przetestowałam je zimą w kozakach, nawet po całym dniu noszenia kozaków skarpetki pachniały tym świeżym zapachem wkładki a nie zapachem spoconych stóp, teraz używam tych wkładek także do obuwia sportowego te wkładki są lepsze niż dezodoranty do butów czy stóp, naprawdę polecam bo próbowałam wiele kremów i antyperspirantów ale wkładki są najlepsze

Gość Klaudkaa
Megafyt herbatka SZAŁWIA ziele - czy mówicie o tej herbatce?

Gość echhhh co poradzic
etiaxil mozesz stosowac równiez na stopy :p !!

Herbapol też produkuje szałwię w torebkach do zaparzania, a także inne firmy: Kawon itp nie powinna być droga, opakowanie 20 szt ok 4 zł

Gość no chyba
sa jeszcze tabletki z szalwia "perspi block" herbatki na mnie nie dzialaja, wiec mam chec dzis zakupic te tabletki chociaz wciaz sie zastanawiam. potliwosc mi raczej w tej chwiwli nie dokucza, ale ida swieta, wieksze towarzystwo wiadomo, trza chuchac na zimne i sie zabezpieczyc:D

Gość Etiaxil jest drogi
Antigral załatwia problem raz na zawsze - używany raz w tygodniu starcza "na wieki", a do tego jest tani

Gość Etiaxil jest drogi
Antidral oczywiście...sorki ;)

Gość no chyba
nadaje sie ten antidral do stop i dloni??

Gość Klaudkaa
dzięki chyba muszę go wypróbować