Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlifiarkapolerarka

myje okna pomocy!

Polecane posty

Gość szlifiarkapolerarka

mam problem z myciem okien,zawsze pod slonce widac smugi i zacieki itp. ramy myje normalnie plynem do naczyn a szyby plynami do tego przeznaczonymi.prawie wszystkie juz sprawdzialam i zaden sie nie sprawdzil.znacie jekais sposoby? slyszalam o wodzie z octem ale nie wiem na czym to polega. prosze nie krzyczec jestem nastolatka i moge tego nie wiedziec;)) pozdrawiam

Gość nie myje sie okien
w słoneczny dzień, dlatego wychodzą smugi możesz myć okna ale tylko te które są aktualnie "w cieniu"

Gość szlifiarkapolerarka
obilam gazeta i dupa, w sloneczny dzien tez nei mylam;/ dopiero nastepnego dnia bylo widac te smugi pod slonce. help

Gość no chyba
woda z octem dodaje blasku ja myje woda z plynem do naczyn, potem przecieram woda z octem i wycieram do suchego gazetami. takze nie trafilam przez cale lata na dobry plyn do szyb:O

Gość nie myje sie okien
najlepiej umyć okna płynem do szyb w spryskiwaczu, wtedy nie ma zacieków bo alkohol szybko odparowuje, wycieram czystą szmatką półcienną gdy okna są mocno zabrudzone najpierw myję je ciepłą wodą z detergentem , używam gąbki (np płyn do podłóg we wiadrze, nie za dużo płynu by się za mocno nie pienił) a potem zbieram wodę z szyb gumową zbieraczką do szyb

Gość szlifiarkapolerarka
chodzi mmi glownie o smugi jak je zlikwidowac;/ zawsze jak patrze w inne okna to cycus glancus tylko u mnie taki syf

Powiem ci jaki jest sekret. Zacieków nie będzie jak dobrze wypolerujesz okna sucha szmatką. Napisze ci jak powinnas myc okna: Najpierw wodą z plynem do naczyn, potem scierką mokrą przejechac szyby. I potem bierzesz sucha bawelniana scierke i polerujesz okrąglymi ruchami- to jest pracochlonne jak i czasochlonne- bo jedno okno to okolo 10-15 min, ale okna sie blyszcza i nie ma zadnych smug. Polecam, bo sama tak myje. Powodzenia!

Gość szlifiarkapolerarka
eskiloreski dziekuje;) a czy moge dodac octu?