Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5letnia

Czego oczekujecie od opiekunki do 5 letnego dziecka?

Polecane posty

Gość 5letnia

Mamusie mozecie mi powiedziec czego oczekujecie od opiekunki? Mam sie zajmowac 5 letnia dziewczynka, po 4 h, 3x w tygodniu. Mam zdolnosci plastyczne i lubie takie rzeczy wiec moglabym z nia robic rozne fajne rzeczy, ale co oprocz tego? Tak sie zastanawiam:) Na dzien dzisiejszy jeszcze nie wiem co ona lubi:)

na pewno w te zajecia plastyczne mozesz wprowadzic nauke pisanai, czytania. Musisz sie chyba raczej zapytac rodzicow tego dziecka czego oczekuja, kreatywnosc niani to podstawa, teraz jest swietny czas na spacery i poszukiwanie róznych ciekawych rzeczy na swiezym powietrzu. Ja z moja siostrzenica chodzilysmy do lasu robic zdjecia wszystkiemu co nas zaciekawilo. jesli bedziesz z dzieckiem w czasie posilku i powiedzmy bedziesz miala cos przyrzadzic to mozesz zaangazowac dziecko aby tez sie czegos nauczylo. Kuchenne wariacje dzieciom pasuja

Dodatkowo ja mialam wztzcyne co doo yachowania dyiecka, na co poywalac na co nie... musisy sie o to otwarcie yapztac, to moye bzc tey plusem dla Ciebie. Bo wiadomo jak jest teray, jedni wzchowuja beystresowo a inni ustalaja pewne granice