Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość platerr

a czy któraś z was zaczęła rodzić w pracy i musiała się z tej okazji...

Polecane posty

Gość platerr

... "urwać wcześniej" w tym dniu z roboty? ;)

Gość qdqwed
No coż ty! Przecież ciąża, poród i połóg to nie choroba! Jakże by tak można oszukiwać państwo, pracodawcę i współpracowników! ;P

Gość to chyba nie mozliwe zeby tak
bylo? Mieszkam w Holandii i tutaj 4 tygodnie przed porodem juz zaczyna sie urlop macierzynski, ktory trwa 16 tygodni (jesli porod wystepuje wczesniej/pozniej to jakos tam obliczaja inaczej wtedy te macierzynskie) i kazda ciezarna ma OBOWIAZEK 4 tygodnie przed porodem juz byc w domu. W Polsce tez tak chyba jest czy nie? Przeciez to nie do wyobrazenia jest, zeby pracowac do samego konca...ale nie wiem w sumie jak to jest dokladnie...

w polsce idziesz na l4 :P nawet nie wiedzialam,ze nl tak jest...choc ja bym wolala ten miesiac byl dluzej przy dziecku

Gość platerr
no wiesz - mozesz zaczac w 38tygodsniu rodzic, czy nawet w 37 (co jest najczęściej jak najbardziej terminowym porodem), a to przeciez cale 2-3 tygodnie przed terminem - oszukiwania państwa itd itp :))

Gość czytam i nie wierze
w holandii jest tylko 16 tyg macierzynskiego?? o matko strasznie malo. Jak fajnie ze ja bede miala prawie 10 miesiecy :))))

Gość fffffff
1o miesiecy??? gdzie??? w polsce jest 20 tygodni

Gość to chyba nie mozliwe zeby tak
Tak, tylko 16 tygodni jest niestety...Ja zamierzam posiedziec w domku w sumie 19-20 tygodni, bo chce wykorzystac do tego jeszcze urlop, a potem i tak bede pracowac 3 dni w tygodniu, zamiast 5, wiec nie jest zle :) I w sumie mozna je zaczac kiedy sie chce tzn. mozna w domu byc wczesniej niz 4 tygodnie przed porodem (np. 6), ale wtedy to wiadomo, ze z dzidzia w domku krocej...W kazdym razie te 4 tygodnie to jest minimum i pracodawcy ze strachu, ze im pracownica np. w biurze zacznie rodzic, sami wysylaja na macierzynski (zreszta prawo takie jest)

Gość platerr
no jak to u was było? która pracowała do końca?? :)