Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjananka

Allego- pytanie

Polecane posty

Gość jjjananka

Mam pytanie do uzytkowników Allegro. Pewna kobieta kupiła u mnie buty i mi wyrzuca że nie podałam w opisie ich szerokości. Rzeczywiście- nie podałam. Ale były na szerokość po prostu normalne jak buty! Teraz pisze mi nie miłe maile i żąda bym przyjęła jej zwrot bo są jej za wąskie! I nie wiem co robić, a to dopiero moje początki na allegro. buty były zgodne z opisem. nie mierzyłam ich z każdej strony. podłam wysokość obcasa, długośc itp. Czy powinnam przyjąć zwrot? Bo nie chce ulegać nie miłej babie, która mogła mnie zapytać o szerokość tych butów przez Allegro. I nawet nie wiem jak taki zwrot przeprowadzić. Czy powinnam się godzić na zwrot butów bo są jej nie wygodne?

Gość skategril
a widziałaś, że ktoś podaje w opisie szerokość buta? Bo ja nie:D Ja kupiłam duuużo par butów na allegro i nigdy nie miałam takiej sytuacji, że były za wąskie. Widocznie baba ma strasznie szeroką stopę:D Wytłumacz jej spokojnie, że szerokości butów się nie podaje, a jeżeli ma jakaś niewymiarową girę to mogła sama zapytać. Ja bym nie uwzględniła zwrotu, no ale zrobisz jak zechcesz...

Gość rgp
dokładnie ,ja sprzedałam na allegro kilkadziesiąt par butów i nigdy nie podawałam szerokości,ani nikt z kupujących nie prosił o takie dokładne wymiary, i jakos nigdy nie miałam zwrotów, babsko ma pewnie nogę jak słoń, albo coś kombinuje

Gość jjjananka
No wiem, że nikt normalny nie podaje szerokości buta.... Ale mnie zdenerwowała bo nie miła jest.... Głupio mi dostać negatywa przez jej niewymiarową stopę. Jak jej spokojnie napisałam, że mogła zadać pytanie i że kupowanie butów na allegro obarczone jest pewnym ryzykiem, w końcu to nie to samo co przymierzanie buta.... I odmówiłam przyjęcia zwrotu. To ona mi teraz napisała że nie zaznaczyłam w aukcji że nie przyjmuje zwrotów. No bo rzeczywiście nie zaznaczyłam. Ale to chyba logiczne, że jeżeli towar nie ma wad i jest zgodny z opisem to nie mam obowiązku przyjąć zwrotu. Co za głupia baba ;-/

Napisz, ze przyjmujesz UZASADNIONE zwroty, a nie spowodowane niedopatrzeniem kupujacego. To, ze czegos nie napiszesz, nie znaczy, ze to dopuszczasz. Nie napisalas na przyklad, ze mordujesz upierdliwych klientow :P Nie podalas szerokosci ani wysokosci, poniewaz nikt nie podaje. Mogla dopytac. Wyjatkowo mozesz przyjac zwrot, ale nie oddasz za przesylke...

Gość jjjananka
Ma dwa komentarze. oba pozytywne. więc tak jak ja jest nowym użytkownikiem. Ona jest tak zawzięta, że mam wrażenie że będzie mnie męczyć do skutku. A ja nie chce się zgodzić na zwrot! Bo to naprawdę głupi powód zwrotu. I nie powinnam chyba ulegać jakieś głupiej babie. Wiem, że ze swojej strony wszystko zrobiłam prawidłowo. Pozatym nawet bym nie wiedziała jak przeprowadzić zwrot! Bo przecież nie przez Allegro.... głupia baba i tylko mnie denerwuje...

Gość sfdfsdfsd
JEJ SPRAWA!! JAK MNIE INTERESUJE JAKIŚ WYMIAR POZA TYM CO JEST NAPISANE TO PISZĘ DO SPRZEDAJĄCEGO!! NAPISZ JEJ ,ŻE MA NIEWYMIAROWĄ STOPĘ I TY NIE BIERZESZ POD UWAGE JEJ NIEDOPATRZENIA

Gość sfdfsdfsd
sorki za capsa !

Gość cdsvvzx
Jesli nie sprzedajesz jako sklep na allegro nie musisz przyjmować zwrotów, poza sytuacjami gdy coś jest niezgodne z opisem, itp

Gość Allegro - odp*
Po za tym przed zakupem mogła zapytać - czy to takie trudne - ????????????? JAKIEJ szerokości są buty :o ??? Niech wejdzie na stronę z butami i zobaczy , że tam nie podaj się SZEROKOŚCI butów . Co bym radziła:o Na allegro jestem kupę lat i jak jakaś "poparzona" się zdarzy - staram sie to wytłumaczyć - jeśli nie pomaga - poczytaj na allegro - społeczność - lub tam zapytaj - doradzą:)