Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna pisząca z Wysp

no szlag mnie trafi, co za bezmyślność!!

Polecane posty

Od kilku lat mieszkam i pracuję w Anglii. Poznałam młodą Brytyjkę, całkiem fana i niegłupia dziewczyna (ma 22 lata, ja więcej). pracujemy razem prawie rok. kiedyś opowiadała mi, że jej siostra ma problemy z zajściem w ciąże, próbują z mężem od roku i nic. ona też się boi,że nie będzie mogłą, a za pare lat by chciała. wiem, że od kilku mieisęcy nie stosowali z chłopakiem zadnej antykoncepcji (tutaj jest to darmowe). i co?? ona dziś wcześnie rano zadzwoniła do mnie - od kilku dni wie,że jest w ciązy!! chcieli sprawdzic, czy narawdę mogą mieć problemy z płodnością - ale jednak nie mają, ponieważ jednak nie są teraz gotowi na to dziecko - to je usuną!!!!!!!! boże co za głupota, jak można w taki sposób sprawdzać swoją płodność???????? :( :O [wściekły]

Gość Boze faktycznie szczyt
ludzkiej glupoty, az nie do pomyslenia...Ja mieszkam w Holandii i tutaj Brytyjczycy, a glownie Brytyjki maja opinie latwych, strasznie pustych i po prostu glupich, a te zdarzenie tylko potwierdza ten stereotyp... Naprawde totalna glupota i debilizm z tej laski az bije...

a czy tej \"madrej\" dziewczynie nie przyszlo do glowy ze usuwajac pierwsza ciaze dopiero moze sobie zafundowac problemy z plodnoscia i donoszeniem kolejnych ciaz???

Moja znajoma usunęła pierwszą ciążę i chyba coś jej uszkodzono...teraz mimo, że bardzo tego chce nie może mieć dzieci i to nie jest odosobniony przypadek. Usunięcie ciąży to zabieg, który może zakończyć się poważnymi powikłaniami łącznie z późniejszą bezpłodnością. ciekawe czy ta Twoja znajoma zdaje sobie z tego sprawę....

niezla laska...dziwny tok myslenia... mam znajoma ktora usuwala ciaze,ale jest skubana tak plodna,ze w kolejna potrafila zajsc z jednego stosunku!wierzyc sie nie chce..inii sie mecza po 2 lata,a ona z jednego stosunku...

no mnie to zszokowało. tym bardziej, że w październikowym (chyba, juz nie amiętam) brytyjskim Cosmopolitan był taki artykuł, że to się coraz częściej w Uk zdarza... i juz wtedy wcisnęło mnie w fotel,jak to przeczytałam :( ja sama nie mam jeszcze dziecka, ale chcemy z narzeczonym starać się zaraz po slubie - sierpien tego roku. okropne, tak się sprawdzać i potem usuwac... :O juz rozumiem usuwanie ciąży bo wpadka , albo bieda.. nie popieram aborcji ale nie jestem jakąś fanatyczną jej przeciwniczką... ale ten przykład , "powód" aborcji, zdecydowanie potepiam !! tka fajna dziewczyna i tu taki szok :( :O naprawdę była mądra, itd - a okazała isę pusta i glupia

A mnie to jakos nie dziwi.. pomimo, ze antykoncepcja tutaj jest darmowa, to wiele kobieta uwaza, ze aborcja to srodek antykoncepcyjny i usuwaja trzecia czy czwarta ciaze:o:o:o:o:o

Gość erfrweferf
Przez to pranie ibrytyjskich mózgów, absorbowanie dzieciaków seksem od wczesnych lat szkolnych, naokoło wciskanie antykoncepcji i reklamowanie aborcji... oni zatracają wyczucie zdrowego rozsądku. W efekcie jednej z drugą może się wydawać że aborcja to to samo co kupienie w sklepie witaminek na nieciążę.

Większość Brytyjek uważa aborcję jak antykoncepcję bo jedno i drugie jest za darmo..........nawet pielęgniarka w szkole,jak ją poprosisz da Ci pigułkę wczesnoporonną i nie ma prawa mówić o tym rodzicom.Temat niestety jak rzeka................

OMGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!! Przecież usunięcie ciązy jest bardzo groźne. Jest wiele takich przypadkow gdzie aborcja miala negatywne, nieodwracalne już skutki! Taka jedna pisząca z wysp Porozmawiaj z koleżanką, poradź jej. Ja nigdy nie zabiłabym dziecka! Tak! Bo aborcja to morderstwo!

Gość erfrweferf
No, nie dla każdego aborcja to morderstwo. Ja na przykład usunięcia ciąży tak nie traktuję. Nie zmienia to faktu że aborcja jest złem ostatecznym i traktowanie jej lekko jest co najmniej szkodliwe dla zdrowia.