Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

W jakich przypadku wynik testu ciazowego moze byc niewiarygodny?

Polecane posty

Jak w temacie.

Zrobiony za wcześnie ,złej jakości , źle przeprowadzony :)

A czy wazna jest pora dnia?

Wiarygodność testów ciążowych określana jest na 95–99 proc. W stu procentach potwierdzić lub wykluczyć ciążę może tylko ginekolog (na podstawie badania ginekologicznego lub USG). Jeśli więc wynik testu ciążowego jest pozytywny, złóż lekarzowi wizytę w ciągu 1–2 tygodni (dobrze byłoby od razu przyjmować kwas foliowy). Test fałszywie dodatni przy braku ciąży może być spowodowany: - Wczesnym poronieniem (hormon utrzymuje się we krwi jeszcze jakiś czas później), - Niedoczynnością tarczycy, co nie musi ale MOŻE wpływać na zafałszowanie wyniku testu ciążowego - Podobnie jak torbiele, nowotwory, okres menopauzy. * Nie używaj testów ciążowych po terminie ważności. * Testy są jednorazowe. Raz użyty nie nadaje się do powtórnego wykorzystania. * Jeśli wynik jest negatywny, a nie wystąpiła miesiączka, powtórz test po kilku dniach. Jeśli znów będzie ujemny, skontaktuj się z ginekologiem. * Czasem zdarza się, że wynik testu jest dodatni, a po kilku dniach ujemny. Może to oznaczać, że doszło do zapłodnienia, ale zarodek nie zagnieździł się w macicy. * Jeśli bierzesz zastrzyki hormonalne po zabiegu in vitro, test może być niewiarygodny. Hormony te są bowiem podobne do HCG i mogą wskazywać ciążę, choć nie doszło do zagnieżdżenia. Info o tym powinno znaleźć się na każdej ulotce testu ciążowego a tymczasem znajduje się na nielicznych.

Tak, ważna jest pora dnia. Test najlepiej wykonać z samego rana, z porannego moczu.

Najlepiej test wykonać rano .W "większej " ciąży pora już nie ma znaczenia :)

Spoznia mis ie okres juz kilka dni. Zrobilam test wczoraj po poludniu i wyszedl negatywnie ale nadal nie mam okresu... Boje sie, ze ten test mogl wyjsc niewiarygodnie...

tzn. ze wynik moze byc niewiarygodny...

Poczekaj i zrób rano .A masz poważne powody do strachu ?

Mam pewne obawy, poniewaz kochalismy sie z mezem i on zanim zalozyl prezerwatywe wszedl we mnie kilka razy... Troche sie boje...

Dzieki dziewczyny:)🌻

Gość gość
Ja zrobiłam 2 testy. 1 w południe a drugi następnego dnia rano. Oba wyszły pozytywnie. Ponadto spóźnia mi się okres. Myślicie, że testy się nie mylą? Boję się rozczarowania... tyle się oczytałam tego.. Od 2-3 tyg brałam kwas foliowy - cy to może mieć jakiś wpływ na wynik testu ciążowego?

Gość gość
Kiedy bierzesz terapie hormonalna zeby zajsc w ciaze oraz kiedy test jest robiony za wczesnie czyli przed okresem.

Gość gość
Test jest wrazliwy tylko na hormon hcg, kwas foliowy nie bedzie mial wplywu :) Pamietaj ze testy sa 99% czule.

Gość gość
Witam Mam taki problem. Kochalam sie z partnerem 5 listopada, @ spoznila mi sie 2 dni czyli dostalam 28, a nie 26 listopada, w grudniu @ dostalam normalnie 26 ale byl skompszy w pierwszy dzien normalny, 2 kolejne bardzo skompy. Po @ zrobilam 2 testy oba wyszly negatywne, ale bardzo boli mnie brzuch tak jak na @. Czuje sie oslabiona. Dodam ze od pazdziernika schudlam 15 kg. Czy testy mogly sie mylic?