Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitka11

Plamy na twarzy, przebarwienia w ciąży

Polecane posty

Gość kitka11

Czy ktoś ma takowe? Jak sobie radzicie? Jakiś krem rozjaśniający pomaga na to ? Bo mnie już ręce opadają... Cała twarz w plamach...

Gość dfdff
maszje szczególnie widocczne po kapieli ... to masz posadzony zoladek

Gość vbfgrtyu
ja mam takie plamy trądzikowe,takie skupiska trądziku tak jakby.Wyglądam jak monstrum.Jak posiedzę dłuzej na słońcu to jest jeszcze gorzej.A najgorsze jest to,że wszelkie kosmetyki,kremy,pudry itp pogarszają sytuację:( ostatnio jest lepiej ,bo smaruję sie kremem dziecka--lipobase

Gość mialam ten problem i
kiedys znalazlam w sklepie krem dax cosmetix perfecta dla kobiet w ciąży. Właśnie na przebarwienia itd. Krem rewelacyjny, nawilżający super sie wchlani i pomaga. Używam go do dziś koszt ok 25 zł ale bardzo wydajny. Możesz też napisac @ do dax cosmetix i poprosic o darmowe probki kremu, wysylają napewno bo mi wysłali pisalam do nich zanim go kupilam bo nie wiedzialam czy bedzie pasowal a szkoda mi bylo znow wywalac kase na cos co nie dziala. Dostalam po ok 2 tyg ok 20 probek kremu .

Gość kitka11
Ja mam na twarzy wokół ust, głównie nad górną wargą i z boku ust. Wygląda jakbym była brudna... koszmar, pojawiło się to kilka tygodni temu , a teraz jest coraz gorzej... To już końcówka ciąży - 38 tc. Chętnie kupiłabym jakiś krem rozjaśniający, tylko nie wiem co na to cholerstwo zastosować.

Gość Mam sama co chciałam
ja w trakcie ciąży również dostałam pzebarwień. minęło już 3 lata i niestety, gdy tylko słońce zaczyna opalać to te cholerne brązowe plamy są strasznie widocznie. w zimie jest lepiej, nieco jaśnieją. Kupiłam nawet specjalny krem na to świństwo (mała tubeczka 100 zł :-( ) ale i tak nic nie dało, bo jak już wspomniałam - latem zaczyna się wszystko na nowo.

Gość ja znam swietny krem na
przebarwienia i plamki, ale nie wolno stosowac go w ciazy - to raz, a dwa, nie wolno stosowac go pozna wiosna, latem i wczesna jesienia, kiedy sloneczko jest jeszcze ostre, bo krem ten zawiera kwasy i moze powodowac jeszcze wiecej przebarwien. Krem ten to Diacneal z Avene (do kupienia tylko w aptekach). Ja uzywam go na noc od 3 lat w okresie jesienno-zimowym. Kiedys mialam problemy z cera, po ktorych pozostalu mi plamki i przebarwienia i ten krem swietnie je usuwa. Moja kuzynka stosowala go tez po ciazy i byla zachwycona. Ja w tej chwili jestem w 25 tc, ale wiem, ze na 100% do niego wroce gdzies w pazdzierniku. Strasznie mi go teraz brakuje, bo widze, ze przebarwienia wracaja, buzka ma nierowny koloryt i jakas taka poszarzala jest...naprawde polecam ten krem. Koszt to ok 50-60 zl.

Gość zuanna
kosmetyczka ktora uwaznie dobierze Ci rozwiazanie wiedzac ze jestes w ciazy to dobry pomysl, dobre kosmetyczki sa np w Denique

Takie przebarwienia bardzo łatwo usunąć, wystarczy tylko odpowiedni zabieg, podobny do peelingu i w zasadzie mogą one bardzo szybko zniknąć. Zresztą bardzo dobrym zabiegiem jest Cosmelan i z tego co wiem, na plamy po ciąży jest bardzo często polecany. Fakt, że musi go zrobić dobry specjalista, bo jak jakaś niewprawiona ręka się za coś takiego zabierze, tom mogą być problemy. Jakby któraś z was była zainteresowana, to służę namiarami na dobrego specjalistę, piszcie w razie czego na lupusik31@o2.pl

Gość baśka_jj
esli chodzi o przebarwienia to bardzo dobre efekty daje np. laseroterapia.Ja przechodziłam taki zabieg w gabinecie Elitte w Warszawie.U mnie przebarwienia zaczeły sie pojawiac zaraz po urodzeniu dziecka.I kremy wybielajace niestety tu nie działaja

Gość matylllaa
Faktycznie na przebarwienia dość pomocny jest laser. Ale nie wydaje mi się można go stosować podczas ciąży. Najlepiej iść do specjalisty i dowiedzieć się jakie w indywidualnym przypadku będzie najlepsze rozwiązanie. Z tego co się orientuję to dość dobry jest ten dr Tomasz Pniewski z iq medispa.

Gość cud miód....
Witam, Wypróbowałam i zdecydowanie polecam! Plamy miałam na linii kości oczodołowej pewnie po ziołowych okładach i wychodzeniu na słońce...zużyłam ok 1/3 słoiczka i prawie nie ma śladu po plamach:):):) Super konsystencja, piekny delikatny zapach.

Gość aniutek_89
A słyszeliście może o leczeniu przebarwień za pomocą IPL?, Moja teściowa miała przebarwienie na czole i ,,bakach" prawdopodobnie od ziół i leków, słońca , nie wyglądało to ładnie, ponieważ przebarwienia były o dużej powierzchni, prawie na całym czole.! Dermatolog przepisał oczywiście stos maści, kremów o niebanalnych kosztach..... żadnej poprawy nie było, więc w desperacji poszła do NO+VELLO w Krakowie, gdzieś około G.Kazimierz.... w każdym bądź razie po całej serii zabiegów, miała ok.6 zabiegów po 99,00zł.=zapłaciła 594,00zł, a na niepotrzebne leki i maści wydała prawie tyle samo! Gdzie tu sens i logika?? Polecam leczenie przebarwień w tych salonach oraz za pomocą IPL!

Gość Angel_A
Ja też mam te plamy, najgorsze, że są prawie pod oczami i wyglądają jak sińce. Smaruję te miejsca Skinorenem, a na to krem z filtrem 100, ale skora mnie piecze, więc chcę coś delikatnego ale skutecznego. Czy testowałyście już Eucerin na przebarwienia? Ja się zastanawiam nad nim, ale nie znam go. Jakby któraś z was mogła podzielić się jak można skutecznie pozbyć się tych plam, to będę wdzięczna :-)

Gość gość
Ja polecam kremy z serii Eucerin na przebarwienia . Są na prawdę skuteczne i można stosować je w lecie .

Niestety nie jest łatwo pozbyć się tych plam... :( mojej mamie wyskoczyły po ciąży te plamki i do tej pory je ma. Ja rodziłam 2 lata temu i niedawno poszłam na laser fraxel dual do doktora Krajewskiego do tej kliniki na Mokotowie. I jakbym miała porównać po sobie, to po zabiegu efekty w końcu są widoczne, a za kremy które stosowałam na te plamy to ze 3 takie zabiegi bym miała i jeszcze mamie zafundowała... Cóż, Polka mądra po szkodzie ;P

po ciąży warto użyć Olay total effect 7w 1 czy cos takiego, po 2 tygodniach plamy były jaśniejsze a po skończeniu całego opakowania zniknęły całkiem :-)