Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddfdsdfsd

co sie dzieje z czlowiekiem po smierci

Polecane posty

Gość ddfdsdfsd

czy myslicie ze jest zycie wieczne? Czy reinkarnacja?

Gość wezwijcie lekarza
wieczna reinkarnacja; a tak szczerze to ja myślę , że po śmierci mamy wybór.

Gość k uttwa nae u
Nie ma ani tego ani tego. Obudź się wreszcie i przestań do chuja zajmować sie takimi bredniami!!!:o

Gość czyzby mięęę
umrzemy to sie przekonamy:O

Gość ddfdsdfsd
no wlasnei zastanawiam sie bo zmarl znajomy i sama tez w te brednie o niebie i piekla nie wierze akle jak to moze byc?

Gość piaaaaaaaaaa
człowiek ma dusze ......według wierzeń chrześcijan dusz po śmieci idzie do piekła do czyścca lub do nieba.....albo dusza moze umżec razem z nami lub też obudzimy sie w innym ciele nic nie pomietajac to jest tajemnica. dowiesz sie w swoim czasie;)))

dowiemy się gdy umrzemy teraz mozemy miec domysly czy jest tam cos czy nie mi sie tez czasem zdarza pomyslec co z tymi których nie ma juz wsrod nas

Gość ezezezarez
a co sie ma dziac? I po co tracic czas na takie rozwazania, jakby malo bylo problemow biezacych. Przeczytaj uwaznie np. Baghawat gita, tam wszystko jest logicznie opisane. Umiera jedynie iluzja jakiegokolwiek trwania czegokolwiek .. za wyjatkiem zmiennosci, pradu. Jeszcze prosciej: zmiennosc, jest jedyna rzecza niezmienna

to bardzo proste, jeśli nie zostanie zjedzony przez kanibali, to ma do wyboru, obracanie się w proch w trumnie, albo kremację i gites

...jednak oglądałam kiedyś piękny film "Między piekłem a niebem" nakręcony na podstawie powieści Richarda Mathesona i scenariusza Ronalda Bassa. Polecam do obejrzenia z cudownymi efektami i chyba pierwszy raz widziałam w takiej roli(nie komediowej) Robina Williamsa zagrał bosko...bardzo skłania do refleksji...

Gość ezezezarez
a ja wierze w reinkarnacje jak w przyrodzie sie od nowa wszystko rodzi zdarzaja sie czesto takie przypadki ze rodzi sie dziecko w rodzinie gdzie niedawno ktos umarl w koncu wielu ludzi ma de ja wu

Gość Serafia
Też wierze w reinkarnacje.

Gość ezezezarez
a co myslicie o reinkarnacji?

Gość gghgfg
też wierze w reinkarnacje, ale po smierci nie ma nic, dusza tez jest wymyslona, wszystko zebysmy sie nie bali tej nicości

Gość yrttre
tez mysle ze te nauki kosiciola o duszy to brednie jedynie reinkarnacja ma sens

Gość yousunriseeeeeeeeee
hmm.... jesli chodzi o reinkarnacje to nie wierze w nią w sumie w nic nie wierze co nie namacalne lub nieodczuwalne.. ale nie fajnie jak bym sie odrodzila jako zuk gnojownik :/ :////

reinkarnacja została wymyslona w indiach na potrzeby wyzysku tych którzy w nią wierza,a wierza w nia ci którzy mają ciezko na tym swiecie i musze sie ze swoim przesranym losem pogodzic by w nastepnym życiu im sie powodziło...

Gość yousunriseeeeeeeeee
ale zastanowilo mnie co innego. Dlaczego ludzie wierzą w cos co jest nieodczuwalne lub nienamacalne? w cos na co istnienie nie ma dowodow? dlaczego? niby nit nie wierzy w Boga bo nie wiadomo czy jest i takie tam pierdoly ALE za to wierzy w to czy w to... a to jest tak samo wątpliwe jak np. istnienie Pana Boga.. amen :P

gorzej będzie jak w następnym wcieleniu urodzisz się jako afrykańska dziewczynka, której zgodnie z tradycją w wieku 12 lat wytną na żywca łechtaczkę a później całe życie noszenie wody i szukanie wody, rodzenie dzieci i śmierć na aids albo dziewczyna u talibów - jak będziesz miała 17 lat i spodoba ci się chłopak ,pocałujesz go albo sie pomyziasz to publicznie cię ukamieniują albo zachłostają na śmierć albo skopią i zadepczą reinkarnacja nie jest fajna bo nie wiesz na co natrafisz :-D

Gość yousunriseeeeeeeeee
to w takim razie co z dziecmi ktore rodzą sie i w chwile pozniej umierają :O............. no dlatego ja nie wierze w nic :P

tak naprawde życie czlowieka wypełnia sie tu i teraz ..po to sie rozmnazamy zeby miała miejsce kontynuacja gatunku,wszystkich los jest jednak przesadzony ,a reinkarnacja to totalnaniedorzecznosc!!!

Gość coś tam coś tam
Nigdzie w Biblii nie ma o życiu po śmierci.