Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mięsoooooooooooooooooooooo

Ponowne mrożenie mięsa! -Mam pytanie.

Polecane posty

Gość mięsoooooooooooooooooooooo

Dostałam spory kawał mrożonego mięsa w jednym kawałku (6 kg).Nie potrzebuje tego aż tyle,bo bym musiała siedzieć siedzieć w kuchni cały dzień .Chciałabym odmrozić i po porcjować sobie na takie kawałki jakie będa mi pasowały.Słyszałam że nie można ponownie mrozić.Dlatego mam pytanie -czy ktoś już tak robił? , i czy mięso było świeże? .bede wdzięczna za odp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym rozmrozila, czesc zuzyla na to co aktualnie mam w planach a reszte tez jakos przetworzyla (ugotowala, upiekla, zawekowala etc.) i ewentualnie zamrozila, z tego co wiem surowego miesa nie mozna ponownie zamrazac, bo zbyt duzo bakterii rozwija sie juz przy jego rozmrazaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym sobie podzieliła
ja bym wolała porąbać na mniejsze kawałki siekierą niż potem deugi raz zamrażać, to niebezpieczne !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marta1979....
A w fipermarkatach zamrazaja mieso i pozniej my w domu mrozimy ponownie i jakos zyjemy :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość że co gdzie
u mnie w markecie nie kupisz mrożonego, mają tylko surowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moim zdaniem........
Miesa ponownie nie mozna mrozic bo mozna dostac powaznego zatrucia pokarmowego -moja kolezanka cos takiego zrobila to po Komunii u niej polowa towarzystwa wyladowala w szpitalu z silnym zatruciem. Ja bym nie ryzykowala. Na Twoim miejscu porabalabym to zamrozone mieso np. siekiera:) :) :) :) i przlozyla do woreczkow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
jak mam wiecej rozmrozonego miesa to dziele je na porcje.wkladam do jakiejs marynaty zaleznie od potrzeb na noc a potem zamrazam -nic sie nie dzieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gęsiareczka
Nie wolno mięsa zamrazać powtórnie. Wydaje mi się ,że lepiej pozostałą część upiec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pytanie mam czy zamrożone mięso po upieczeniu go można jeszcze raz je zamrozić tak mój ojciec zrobił ale nie wiem czy to dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×