Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zachodniopomorska Ona

facet z wyobraźnioM

Polecane posty

> Poniżej cytuję jedno z pytań, które pojawiło się na egzaminie na wydziale > Chemii NUI Maynooth (National University of Ireland) > Odpowiedź jednego ze studentów była na tyle wyjątkowa, ze professor > podzielił się z nią ze swoimi kolegami a później jej treść przedstawił w > Internecie. > > > Pytanie: > Czy piekło jest egzotermalne (oddaje ciepło) czy endotermalne (absorbuje > ciepło)? > > > Większość odpowiedzi oparta była na prawie Boylesa, które mówi, że w > stałej temperaturze objętość danej masy gazu jest odwrotnie proporcjonalna > do jego ciśnienia. > > > Jeden ze studentów napisał tak: > Najpierw musimy stwierdzić jak zmienia się masa piekła w czasie. Do tego > Potrzebna jest liczba dusz które idą do piekła I liczba dusz która piekło > Opuszcza. Moim zdaniem, można ze sporym prawdopodobieństwem przyjąć, że > Dusze, które raz trafiły do piekła nigdy go nie opuszczają. Na pytanie ile > Dusz idzie do piekła, można spojrzeć z punktu widzenia wielu istniejących > Dzisiaj religii. Większość z nich zakłada ze do piekła idzie się wtedy > Gdy nie wyznaje się tej właściwej wiary. Ponieważ religii jest więcej niż > Jedna I dlatego ze nie można wyznawać kilku religii jednocześnie, można > założyć, ze wszystkie dusze idą do piekła. > Patrząc na częstotliwość narodzin I śmierci można założyć, ze liczba dusz > W piekle wzrastać będzie logarytmicznie. Rozważmy wiec pytanie o > zmieniającej się objętości piekła. Ponieważ wg prawa Boylesa wraz ze > Wzrostem liczby dusz rozszerzać się musi powierzchnia piekła tak aby > Temperatura I ciśnienie w piekle pozostały stałe istnieją dwie > możliwości: > > 1. Jeśli piekło rozszerza się wolniej niż liczba przychodzących do niego > Dusz, temperatura I ciśnienie w piekle będzie tak długo rosło aż piekło > się rozpadnie. > > > 2. Jeśli piekło szybciej się rozszerza niż liczba przychodzących tam > Dusz, wówczas temperatura I ciśnienie w piekle będzie spadać tak długo aż > piekło zamarznie. > > > Która z tych możliwości jest bardziej realna? > > Jeśli weźmiemy pod uwagę przepowiednie Sandry, która powiedziała do mnie: > \"prędzej piekło zamarznie niż się z tobą prześpię\", jak również to, że > Wczoraj z nią spałem, możliwa jest tylko at druga opcja. Dlatego też > Jestem przekonany, ze piekło jest endotermalne I musi być już > zamarznięte. > > > Z uwagi na to ze piekło zamarzło, można wnioskować, ze żadna kolejna > Dusza nie można trafić do piekła, a ponieważ pozostaje jeszcze tylko niebo > Dowodzi to też istnienie Osoby Boskiej, co z kolei tłumaczy dlaczego > Sandra cały wczorajszy wieczór krzyczała: \"Oh God\" > > Student otrzymał ocenę \' Bardzo dobry \' .

Gość Mr. Scary
dobre dobre, ale facet z wyobraźniom ?

Gość Dyslektyx
Dobre, naprawdę dobre!!

Gość Dyskutantka
Coś podobnego kiedyś czytałam, ale to jest lepsze, klasa.

Gość ezoterycznaa
fajne, najlepsza jest opinia sylwi:-)

Gość kutasikihihh
fajowe:-))))))

Gość basia baśniowa
trochę długie, ale podobało mi się.

Gość ksisiek
Świetne, :-) uchachałem się!!!

Gość wymiękam
Dobre, facecik faktycznie z wyobraznia

Gość Fajneeee
ale się uśmiałem:-)