Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mes

Gruby, wzdęty brzuch - POMOCY!

Polecane posty

Gość mes

Piszę ponieważ już sama nie wiem co myśleć. 3 tygodnie temu powinnam dostać okres, nie dostałam. (Biorę tabletki yasminelle ponad pół roku). Zrobiłam dwa testy tydzień po tygodniu oba były negatywne. Poza tym nie mam żanych objawów ciąży, tylko ten cholerny brzuch. Rozpoczełam kolejny blister, ponieważ trochę się naczytałam i okazuje się, że może się tak zdarzyć, że biorąc tabletki okres sie nie pojawi. Wiem, że powinnam iść do lekarza, ale moja ginekolog jest poważnie chora a do mężczyzny nie mam odwagi iść. Wiem, że dzieje się coś dziwnego z moim brzuchem, bo jest gduby i wzdęty, wygląda jakbym była w ciąży. Coraz bardziej się boje. Czy ktoś przechodził przez coś podobnego? Wiem, że coś dzieje się w moim brzuchu, bo nie mogłam po prostu tak pyrzytyć, gdyz jem tyle samo co zwykle. Proszę poradzcie mi coś!

Gość mes
Dodam jeszcze tylko, że przyjmowałam tabletki tak jak należy. Raz zdarzyły mi się ciężkie wymioty (miało to miejsce początkiem stycznia), jednak wystąpiły one około 5 godzin po przyjęciu tabletki, pytałam o to mojej ginekolog i powiedziała, że do tego czasu tabletka się wchłoneła.

Gość Spokojna1
Czego sie boisz? Tego ze jestes w ciazy?

Gość mes
I tego, że mogę być wciąży i tego, że coś się może dziać ze mną niedobrego

Gość Spokojna1
To przestań się bać, jak jesteś w ciąży to szczęśćie a jak nie to może rzeczywiście tabsy ci szkodzą, idź lepeiej czym prędzej na badania bo niektóre przypadki są naprawdę poważne. W ogóle tabsy są niezdrowe i mogą być niebezpieczne tylko si0e o tym nie mówi głupim ludziom bo przecież każdy się godzi biorąc tabsy na lepsze życie.

Gość mes
Wiem, że są szkodliwe, ale coś za coś. W moim wypadku to niestety nie było by szczęście. 21 lat to jeszcze dla mnie za wcześnie.

Gość Spokojna1
21 lat to idealny wiek. Rob badania i nie marudz tutaj nikt ci nic nie doradzi.

Gość cxv zzcv
ja ama ten sam problem mam wydety brzuch, jak cos zjem to moment mi puchnie i okazlo sie ze to nie tabsy , nie ciaza a zespol jelita drazliwego i problemy z zoladkiem! idz do gastrologe

Gość kropkaaaaaaaa
mojej koleżance od tabletek urósł brzuch..i ciężko go zgubić.Podobno. Idź do lekarza. P.S. faceci są lepsi, delikatniejsi. Przełam się raz, a zobaczysz ze warto :D pozdawiam

" 21 lat to idealny wiek. " taa, jasne, szczegolnie by utrzymac to dziecko, przerywac nauke, i wiazac sie z czlowiekiem, z ktorym niekoniecznie wiazalo sie przyszlosc. no tak, 21 lat to w sam raz na bycie samotna matka bez srodkow do zycia :-O

Gość jest tylko jeden sposob -
a ja ci powiem jedno - przez tabletki mozna sie nabawicc naprawde problemow i mowie z doswiadczenia- najpierw ginekolog a jak to nie ciaza to gastrolog - mowie powaznie !!

Gość mes
Skoro tabletki są takie złe to jaki jest najlepszy środek antykoncepcyjny? Bo moim zdaniem wszystko jest szkodliwe i ma swoje skutki uboczne, które moga się pojawić ale nie muszą.