Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdecydowana10008

Jak zacząć pracować za granicą

Polecane posty

Gość zdecydowana10008

Gdzie szukać? Skąd mam wiedzieć, czy to pewne? Czy sama matura i dobra znajomość języka wystarczy?

Gość zdecydowana10008
Prosze o powazne rady

Gość zdecydowana10008
Proszę....Albo polećcie dobrą stronę o pracy za granicą

Gość zabi kruk na pomaranczowo
www.gumtree.com www.londynek.net

Gość zlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wyjedz przez polska agencje, sama w slepo nie jedz .w kazdym urzedzie pracy wojewodzkim sa wypisane agencje ( przynajmniej byly 4 lata temu)

Gość Friman_DK
O agencjach nikt za pozytywnie sie nie rozpisuje, ale przynajmniej bedzie to jakis zaczatek. Pozniej mozesz szukac pracy na wlasna reke, jak bedziesz miala troche oszczednosci i obeznania na danym rynku. Jesli posiadasz juz oszczednosci to smialo mozesz startowac do Danii (bezrobocie wynosi cos kolo 4%). Kawalerka ze spoldzielni to koszt ok. 2500 koron (ze wszystkimi oplatami). Jesli znasz jezyk angielski to problemu z komunikacja zadnego nie bedzie. Jak znasz dodatkowo niemiecki to super. Zarobki minimalne w Danii to ok. 6000zl na reke (przy obecnym kursie). Koszty zycia podobne jak w Polsce (nie liczac uslug). Wszechobecne sa tutaj skutery i rowery - tanie srodki lokomocji na poczatek. Samochody sa niestety wysoko opodatkowane, ale przez pewien czas mozna jedzic autem na polskich rejestracjach.

Gość Tez chce wiedziec
Ja wyjeżdzam do Uk za tydzień. Nie mam jeszcze pracy, ale mam mieszkanie i znajomych tam, rodzinę. Porozsyłałam swoje cv do angielskich agencji. Jak tam wyjadę przejdę się po agencjach, firmach, poskładam cv i mam nadzieję że coś się wydarzy!