Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foliczk_a

Jak namówić matkę do ogolenia nóg??????

Polecane posty

Gość foliczk_a

To okropne, zrobilo sie ciepło i moja mama wkłada spódnice do kolan, a nogi ma owłosione jak u faceta :( Sorry, ale wstyd mi iść gdzieś z nią, wszyscy ludzie się oglądają i śmieją... Pach też nie goli :O Najgorsze, ze nie ma sposobu aby ją do tego przekonać, wydziera się od razu ze nie ma mowy, że za jej czasów nikt nie golił... jakoś w to nie wierze, przeciez ona ma zaledwie 42 lata :O

Gość foliczk_a
dodam, ze te jej włosy są ciemne i bardzo widoczne, dlatego to tak razi :(

Gość fanka malibu.
fuj.

Gość foliczk_a
No dobra fuj, ale nie założyłam tego wątku żebyście pisali jakie to obleśne itp, tylko żebyście pomogli mi znaleźć sposób aby ją namówic do zmiany :(

Gość foliczk_a
Moim sukcesem bylo namówienie jej na pofarbowanie włosów, bo siwe okropnie ją postarzały. A i tak zrobiła to dla świętego spokoju. Jednak co do nóg to juz nie mam sił, zwróciłam sie nawet do ojca, ale kazał mi się odwalić i stwierdził, że jemu to nie przeszkadza....

Gość foliczk_a
głupi podszyw, oczywiście, ze ja sie golę...

Gość foliczk_a
mówiłam, że ludzie się dziwnie patrzą, to ona mi na to "to na ciebie sie dziwnie patrzą bo jestes zmazana na twarzy jak prostytutka" (dodam, że na co dzien noszę bardzo lekki makijaż, ale dla mojej matki to juz coś okropnego). Nie bierze do siebie żadnych słow krytyki :O

Gość nie wiem jakkkkkk
Znajdź jej przystojnichę :p Trudno zmienić czyjeś przyzwyczajenia. Pocieszę cię, że dyrektorka mojego liceum nie dość, że miała bardzo ciemny zarost, to jeszcze uparcie nosiła białe rajstopy :D Niezapomniany widok, zwłaszcza, że te włoski przebijały się jej przez rajstopy. Mam nadzieję, że twoja mama aż tak komicznie nie wygląda. Moja też nóg nie goli, ale ma 60 lat. Za to brwi jak szalona :D Może namów mamę na "dzień piękności". Tylko wy dwie, maseczki, peeling i ....depilator w kremie. Może się skusi :)

Gość nie wiem jakkkkkk
krem depilujący miało być :o

Foliczka nie przejmuj sie. Moja mama ma tak samo. Nie goli nóg i za chiny ludowe nie chce mnie posluchac ze to tak nie wypada. Tez tlumaczy mi ze kiedys nog nie golono, i zyje w przekonaniu ze rzadko ktora kobieta w jej wieku gli nogi. Ma 54 lata. Nic nie jest w stanie jej przekonac. Tez mi glupio, bo nie estetycznie to wyglada.

Gość wszystkie swoje
oszczędności , przeznacz na to by zaprosic mame do kosmetyczki , zrób jej niespodziankę , nie uprzedzaj dokad ją zabierasz , jak postawisz ją przed faktem dokonanym to się zgodzi .

Gość frufru
a daj Ty matce spokój. jak jej i ojcu to nie przeszkadza to niech sie nie goli. Tobie przeszkadzają jej włosy na nogach, jej Twój makijaż, jestescie na równo.

Gość Be sześć
skąd ja to znam :D moja goli jedynie na wielkie okazje typu wesele. a kiedy zaczęłam golić się ja to dostałam taki opierdol, że żyć mi się odechciało. przyzwyczajenia ciężko zmienić zwłaszcza, że obecne czasy to dla niej kosmos pewnie. daj spokój, przecież to jej problem, a nie twój.

Gość pajęczyca
jak matka bedzie spała to delikatnie jej ogol nóżki

Ja ja się ciesze czasami, że moja matka to młoda dupa i bez makijaza nawet do sklepu nie wyjdzie :P A twoja mama, autorko, ma juz swoje zdanie i watpie, zeby udalo ci sie ja namowic...

Gość foliczk_a
Kilka z Was pisało o zorganizowaniu dnia piękności- to w życiu by nie przeszło :D Dla niej nawet układanie włosów to strata czasu, o makijażu i zabiegach pielęgnacyjnych nie wspominając. Ona nigdy tak naprawdę nie robi nic dla siebie, jak je kupowalam kosmetyki na jakieś okazje, to otworzyła, powąchała i jak stały tak stoją niezużyte... Gdybym wykupiła jej wizytę u kosmetyczki to dostałabym opierdol za marnowanie kasy, a za chiny by nie poszła :P

Gość Rebecca Colin
ludzieeee litosci!!! na twoim miejscu zrobilabym WSZYSTKO powtarzam WSZYSTKO aby matka o siebie zadbala!!!! w koncu jestes jej córką!!! weź ją siła do kosmetyczki jej sie wydaje moze ze to strata czasu ale jak stamtad wyjdzie to bedzie szczesliwa!!! jestes jej corka a nie wiesz jak z nia postepowac!!!

Gość foliczk_a
Rebecca- siłą tzn, mam ją zakuć w kajdanki? :P Z każdym dniem- próbowałam już i takich metod, rozmawiałam z nią w sposob delikatny, jak i mówilam prosto z mostu, bez względu na wszystko kończyło się kłótnią :O Ona raz w życiu u fryzjera była- przed swoim ślubem...

a moze, jak bedzie chciala gdzies z toba isc, to powiedz, ze nie bo sie wstydzisz i naprawde przestan sie z nia pokazywac... Wkurzy sie i dla spokoju moze sie ogoli?

Gość dffsdfsdfdfsd
a moze zapytaj się , czy dla Ciebie by nie ogoliła nóg? tzn. powiedz,ze przeciez ją nic to nie kosztuje, a Tobie nie bedzie wstyd, lub ze lepiej sie ppoczujesz? moze to na nia zadziala?

Zrób jakieś fotki, tak z ukrycia, zeby nie bylo widac ze to ona, ale zeby bylo widac ze kobieta. A potem pokaz, i zapytaj, co o tym uwaza... Gorzej, jesli powie ze to nic :O

Gość foliczk_a
Problem w tym, że jak razem gdzieś wychodzimy to najczęsciej do sklepu lub rodziny. Wiec nawet nie ma okazji dla której mogłaby sie wydepilowac. Gdy tylko powiem, że mi wstyd to sie na mnie wydziera, ze wstydze sie własnej matki, ze jestem wyrodną córką i kiedys będę tego żałować. Jakbym zrobiła fotkę i bym jej pokazała to na pewno zorientowałaby sie o co chodzi (zbyt często poruszamy ten temat) poza tym i tak stwierdziłaby ze to jest ok. dla niej naturalność to podstawa, nawet tak skrajna :O

Gość prowoxxxxx
eee prowokacja ja mam 41 lat i od zawsze depiluje nogi, gole cipke i pachy nie wierze ze sa kobiety w tym wieku co nie gola; za naszych studenckich i licealnych czasow to tez byla norma. chyba ze twoja mama z jakiejs zabitej wsi pochodzi?????????????/

Gość smells like 90
skąd ja znam ten ból? :P moja tez nóg nie goli, pachy na szczęście tak...