Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foliczk_a

Jak namówić matkę do ogolenia nóg??????

Polecane posty

Gość foliczk_a
moze Cie to zdziwi ale to zadna prowokacja, matka tez nie pochodzi ze wsi, chociaż jej rodzice tak. Mówi, ze nigdy nie uzywała kosmetyków i nie "smarowała sie świnstwami" bo tak robią tylko "nieroby". Ona żyje w przekonaniu, ze najważniejsza jest praca, potem gotowanie, sprzątanie itp a jakiekolwiek zabiegi pielęgnacyjne są zarezerwowane tylko dla leniwych:O

Gość foliczk_a
petycjuję- nie zauważyłam zeby używała jakiegokolwiek kremu czy balsamu poza zwykłym nivea (i to też od czasu do czasu). Nawet żelu pod prysznic nie używa, myje się zwykłym mydłem. Jedyne kosmetyki jakich używa to szampon, mydło, krem nivea i krem do rąk.

Hm... Kurcze, bo moglabys jej do balsamu telocapilu dodać, albo kupić taki po depilacji, on oslabia wloski i po jakims czasie by mniejsze byly.

Założę się, że Twoja mama to bardzo praktyczna kobieta. Tak jak moja, ale moja ma troszkę inne podejście do tego, chociaż na fryzjera swoją nie mogę namówić, a lepiej by jej było w krótkich...

Gość foliczk_a
Dodam, że obiektywnie mówiąc, to byłaby naprawdę ładna kobieta, gdyby o siebie zadbała. Jak oglądam jej zdjęcia z czasów gdy miala 20 lat to była śliczna, długie, gęste włosy, zawsze szczupła, nieskazitelna cera... Ale widac, ze wtedy tez nie malowała się itp. Boli mnie to, gdy sobie pomyślę, że wystarczyłoby naprawdę niewiele aby była z niej piękna kobieta, wyglądająca na swój wiek (albo nawet młodziej) a nie na 50-pare lat....

Masz jeszcze takie wyjście - już ktoś o tym pisał - unikać jakichkolwiek wyjść z nią, i nie poruszać tematu. Może za jakiś czas dłuższy do niego wróć?

Gość foliczk_a
petycjuję, niezły pomysł, dzięki za chęci :) ale tak jak pisałam, nigdy nie widziałam, żeby czymś smarowała ciało poza twarzą.... I masz rację, to kobieta bardzo praktyczna, choc jak znajdzie czasem chwilę (a zdarza się to baaaardzo rzadko, zazwyczaj w święta) to da sie z nią fajnie pogadać, pośmiać itp.

Gość foliczk_a
Nie bardzo mogę unikać wyjść z nią- muszę z nią jeździć do sklepu żeby pomagać nosić zakupy. Poza tym nigdzie nie wychodzimy, ale często do nas przychodzą znajomi, mój chłopak albo koleżanki- wtedy też jest mi strasznie wstyd....

Gość kaj dskjhajwd
dlatego tez wspołczuję ginekologom jak takie takie babska przychodzą.

No to unikaj może takich sytuacji? Jak ognia, napewno coś się da. Albo porozmawiaj z ojcem jeszcze raz, nie wierzę, że mu nie zależy, aby jego żona była piękna.

Gość foliczk_a
ech, jeśli chodzi o ojca, to nie wiem czy jego w ogóle cokolwiek obchodzi :P jemu zawsze jest dobrze, nic mu nie przeszkadza i wszystko ma gdzieś:P Nie mogę po prostu unikać wyjść do sklepów, bo źle bym się czuła jakby ona musiała sama z tymi siatami w tych autobusach się tłuc... A chłopaka też przecież nie przestanę do domu zapraszać :(

Gość bhiuhgoidfbgho
ja tez tak mialam. znalazlam rewelacyjne rozwiazanie- po imieninach ciotki( wszystkie moje kobiety z rodziny balowaly do rana, mamusia moja tez;)) spała ja zabita i zkacowana na maxa, nie wiele myśląc wyciągnęłam moj depilator i heya banana. Efekt rewelacyjny, od tej pory juz sama depiluje swoje nóżki:) spodobalo jej sie:)

Gość dffsdfsdfdfsd
a co Ty na to ,zeby chlopak dluzej nie przychodzil? wtedy by sie zapytala czy cos sie stalo,a Ty bys jej wytlumaczyla,ze Ci glupio , bo jego mam to zawsze odpicowana, a jak nie to nogi ma zawsze ogole i i takie inne pierdoly

Gość a co ty na to
zeby odpuscic, skoro mamie tak dobrze to po co jej na sile chcesz cos wcisnac? i nie sadze zeby twoj chlopak w calym waszym zwiazku najbardziej byl zaintersowany nogami twojej mamy.

Gość a co ty na to
bedziesz robic kretynskie akcje, dolewac czegos po kryjomu do balsamow i nie przyprowadzac znajomych i ignorowac pytania na ten temat:/ chcesz mame uszczesliwiac na sposob ktory tobie wydaje sie sluszny. uszczesliwiaj ja tak ,zeby ona byla zadowolona nie ty

Gość etamena
moja ma 38 lat i terz nie goli do tego ma białe nogi ledwo prześwitujące przez gąsz czarnych kudłów!!! bardzo dba o higienne i zawsze od niej pachnie ładnie ale te jej nogi wiem że nie powinnam tak mówić o własnej mamie ale,są okropne i straszne!!!

moja tez nie goli nog :P ale na szczescie prawie nie ma wsloskow na nogach a do tego ma bardzo jasne wiec nic nie widac, czasem goli paszki szczegolnie latem,farbuje wlosy co 2 miesiace i czasem do fryziera pojdzie,nie maluje sie(tylko na wielkie wyjscia typu wesele wtedy ja ja maluje bo sam nie umie) ma 56 lat wiec nie jest jeszcze z nia tak zle, Porozmawiaj z mama moja tez nie chcial farbowacwlosow te kilkanascie lat temu dala sie namowic

Gość itsy bitsy spider
to jest prowokacja? Ja skoncze w lipcu 42 lata i nie moge pojac tego co Ty wypisujesz.Gole nogi ( ale tu musze przyznac, ze zaczelam to robic po powrocie z wakacji w USA jak mialam jakies pietnascie lat bo w Polsce jeszcze sie tego za bardzo nie robilo).Pachy tez oczywiscie gole,co do malowania to prawie sie nie maluje.Tylko robie henne na rzesy i przyciemniam brwi.Wlosy jeszcze nie siwe wiec nie musze malowac.Ja mam jasne wloski ale tez pamietam kolezanke w bialych rajstopach z czarnymi dlugimi wlosami na nogach(to byl rok 1987 wiec juz sie golilo nogi).Nie ma kolezanek Twoja Mama albo kuzynek co by ja namowily na golenie? A o co z tym zelem pod prysznic chodzi?Dlaczego powinna zelu uzywac zamiast mydla?

Gość leze na wznak i chce
pamietam moja nauczycielke muzyki z podstawowki. byla mlodzudka mila 24 lata(najmlodsza nauczycielka w szkole to bylo 13-14 lat temu) mężatka my mialysmy po jakies 13-14 lat (dziewczyny z klasy) i prawie kazda golina nogi a ta nauczycielka mila wlosy jak "CHLOP"wiecznie nosila spodniczki(byla zgrabna)ale i tak kazdy sie z niej smial. podobno dalej sie nie goli.mieszkamy w miescie nie na wsi. jak jej dzieci musza sie jej wstydzic jej najstarsza coreczka ma 12lat.

Gość facet facet face
kobiety nie robcie wiochy i depilujcie od czasu do czasu nozki a szczegolnie do spodniczek i spodenek

Może kup mamie taki krem rozjaśniający - w końcu to nie golenie tylko rozjaśnianie :)

Moja koleżanka miała kiedyś taki problem i w okresie wakacyjnym jak nie dało się chodzić w spodniach z powodu upałów, po śpiączku sama mamie wygoliła po pasku na nodze. Wyglądało to ponoć tak przekomicznie w że chcąc nie chcąc mama musiała ogolić nogi, od tego czasu jej sie to spodobało i regularnie sie goli :)

Gość docentowa
JA TEZ TAK ZROBIŁAM SWOJEMU DZIADKOWI ,WOGÓLE NIE DBAŁ O PAZNOKCIE,WIĘC KIEDYS NA ŚPIACO ZROBIŁAM MU PEŁNY MANICURE Z LAKIEREM ZAJEBIŚCIE CZERWONYM ,DZIADEK NIE MIAŁ POJĘCIA ZE ISTNIEJE ZMYWACZ DO PAZNOKCI I OD TAMTEJ PORY DBA JAK NIKT

Gość 180 zl za 2 miesiace
hehe dobre to z czerwonym lakierem u dziadka:P

Gość
ogol jej jedna jak bedzie spala, bedzie musiala zgolic druga zeby nie bylo kontrastu ;p albo zamien balsam do ciala na krem do depilacji, tylko o przyjemnym zapoachu a mowienie,ze wlochy na nogach sa oblesne nie dziala?