Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solina ina

dziewczyny czy przerabialyscie zwykłe spodnie na ciążowe-zosie samosie

Polecane posty

Gość solina ina

jeśli tak, to moze macie jakies wypróbowane pomysły, mam mnóstwo swietnych dżinsów, rybaczek itp. chętnie przerobilabym je na ciążowe, nawet sama, ale nie wiem jak się za to zabrać...moze lepiej oddac do krawcowej kupiłam dwie pary typowo ciązowych spodni i powiem szczerze, ze wyglądam w nich nie za bardzo, mam rozmiar 46/48 i wtedy poszerzane jest w nich wszystko wraz z nogawkami, a moje normalne dżinsy są dopasowane i super leżą, tylko ta góra...prosze o pomoc i dziekuję serdecznie z góry:)

Gość kasiulenkaxxx
ja przerabiałam ale ta przeróbka wymaga wycięcia kawałka materiałku na brzuszek. Jestes gotowa poświęcic dzinsy? :)

Gość vvnbvbvbnv
ja nie probowalam sama, ale widzialam na allegro pasy ktore mozna samemu wszyc i przerobic spodnie, mysle ze najlepiej sprawdza sie biodrowki, po wypruciu pasa

Gość solina ina
moje spodnie to nie biodrówki, więc wydaje mi sie,z e trochę góry trzeba by bylo wyciąć, jestem gotowa poświęcić spodnie, nie są nowe, po porodzie będzie pretekst by kupić sobie inne:)

Gość anna871
Ja w ten sposób przerobiłam -tzn mama mi przerobiła spódniczkę, wszysła pas i było ok!!!:) Tylko że spódniczka to była biodróweczka więc nie było zbyt dużego problemu??!!:)

Gość solina ina
no właśnie, a jak sobie poradzić ze zwykłymi spodniami, nie biodrówkami, bo przeciez jak sie je obetnie to trzeba chyba zaszyć miejsce gdzie był zamek, chodzi o to, że cięcie pójdzie w połowie zamka, to sa spodnie z wysokim stanem:-o czy na to coś można zaradzić?

szczerze mówiąc - nie szkoda ci ich? pochodzisz w nich parę miesięcy a potem może się okazać że już się nie da ich przywrócić do stanu pierwotnego nie lepiej kupić ze 2-3 pary uniwersalnych ciążówek (nawet w lumpeksie) i dobierać bluzki itd?

Gość solina ina
nie nie, nie szkoda, mam mnóstwo spodni i naprawdę moge kilka par poświęcić;)

no to ok :) podejrzyj może w sklepie z odzieżą ciążową albo w necie jak są takie spodnie szyte - właściwie to możn by wyciąć cały przód z ekspresem włącznie i w to miejsce dać szeeerokachną gumę

Gość solina ina
a nie wiecie czy takie ściagacze pojawiają się w sklepach z tkaninami, bo z allegro nie chce mi sie czekac na przesyłkę, zresztą ściagacza kupiłabym więcej i przerobiłabym od razu kilka par spodni:)

Gość solina ina
ok dziękuję:)

te pasy ciązowe zakłada sie na brzuch przy za krótkiej bluzeczce, a nie wszywa do spodni. Tzn mozna wszyc, ale ich zastosowanie jest inne. ja nosilam zwykłe biodrówki i zwykłą bluzke, zeby brzuch nie wystawał, zakładałam pas.

Gość solina ina
no tak, ale ja mam rozmiar 46/48 uwierz mi przy takim rozmiarze nie dostaniesz tak łatwo biodrówek

aha, no może być. ja mam rozmiar 36 w porywach do 38. Cała ciążę nosiłam zwykłe spodnie, bo tylko brzuch mialam wielki.

Gość kinder niespodzianka
ja jestem w szóstym miesiacu ciąży i chodzę dalej w swoich spodniach sprzed ciąży :) oczywiście brzuszek już trochę urósł, więc zapinam tylko zamek ile sie da, guzik i dziurke połaczyłam zwykła gumka i są dobre :) a pod długą bluzką i tak tego nie widać. Spodnie ciążowe kupiłam tylko jedne, chodzę w nich ale uwazam to za pieniądze wyrzucone w błoto.... :(

Gość przeróbka
spodnie oczywiście można przerobić,wstawiając tzw kliny z szerokiej gumy lub ściągacza w bocznych szwach spodni ,lub przód spodni wycinając w półkole wraz zamkiem i w tym miejscu wszyć szeroką gumę lub ściągacz , który powinnaś dostać w sklepie z materiałami . Ps . jestem krawcową :)