Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gail

co zrobic z goscmi na swieta ktorzy sie

Polecane posty

Gość gail

nie zapowiadaja?? co roku ten sam problem, nie wiadomo ile i w jaki dzien gosci zjedzie...nas z dzieciakami dziadkami juz jest 9 osob! a bywa ze nagle robi najazd 10 osob! i co robic? nie wiadomo teraz ile zarcia zrobic ani nic..czy to jest brak wychowania te "niespodzianki"? juz myslelismy kiedys ze ich najechac ale jakos nigdy nam nie wyszlo a oni sie zadnym zaproszeniem nas nie rewanzuja :(

Wyjechac gdzies nie uswiadamiajac nikogo. Moza jak pocaluja klamke kilka razy to dla wlasnej wygody beda sie zapowiadac. A wtedy to juz mozna ich zbyc

Gość gail
persymona mam obdzwaniac cala rodzine i glupio pytac czy sie czasem nie wybiera? nie zabrzmi to w dodatku jak zaproszenie? a rodzina duza, to oni powinni dzwonic:/

Gość gail
tak to w moich marzeniach, niestety to rodzina ze strony meza, a on jest wpatrzony w nich jak w obraz i bardzo "goscinny" tyle ze nie on musi zrobic to cale zarcie:(

Gość doty123
I pewnie jeszcze przyjeżdżają z pustymi rękami (bez jakiegoś ciasta, czy sałatki). Zgadłam? :O

Gość anita 40
zagoń starego do roboty i nie przejmuj sie tak,jak ich ugościsz tak będzie dobrze,jak sie nie spodoba to niech nie przyjeżdzają

Gość to szok jakiś
żeby tak bez uprzedzenia! :( No po prostu nie wierzę

Gość gail
no wlasnie bez uprzedzenia, cala banda w najwiekszym porywie do 15 osob moze byc:( oczywiscie ze z pusytmi rekami:( byly takie swieta ze zzarli wszystko, prawie nie starczylo dla nich, a dla nas na drugie swieto musialam od nowa robic zarcie:( a stary sie nie da zagonic i jeszcze mi powie ze jestem niegoscinna:( moze byc tez tak ze zrobie zarcia jak dla armii no bo moga sie zwalic, a nikt sie nie zwali i zarcia bedzie za duzo:( normalnie rece opadaja i co roku to samo:(

Gość nie daj im się
ci goście są bezczelni, kopletnie bez wyczucia. Musisz jakoś sobie z nimi poradzić, bo będziesz miała przekichane. Oni tak chętnie przyjeżdzają, bo im jest u Was dobrze. Jedzenia zrób w granicach rozsądku, nie wystawiaj się za bardzo. Poczęstunek niech będzie skromny. Hej! Nie płacą Ci żebyś gotowała dla tylu osób! A poza tym, to ja odwiedziłabym ich pierwsza!!!!

Gość erw
nie bądź taka uległa bo mi słabo jak o tym czytam :o

Gość gail
może zrobić jak w filmie Kogel Mogel?" Tzn. wystawić słone paluszki i herbatę i ze złośliwym uśmiechem mówić "Częstujcie się, jak zabraknie to mogę donieść paluszków"

Gość gail
to nie ja pisalam o tych paluszkach:/ ktos uzyl mojego nicku.. tak jest od lat, gdybym miala meza po swojej stronie:(

Gość erw
no zawsze lepsze to niż robić jak wół w imie czego? rodzinki męża? jak taki gościnny to niech gotuje albo chociaż ci pomoże. Dziewczyno nie bądź kurą domową

Gość wgorewdol
Nie przejmuj się jedzeniem. Wpadną to ugotujesz dla każdego po jajku, przekroisz, oblejesz majonezem, w koszyku postawisz chleb, w dzbanku herbatę. Powiesz z uśmiechem: wybaczcie, że tak skromnie ale nie spodziewaliśmy sie gości i chciałam sobie odpocząć w te swięta:) A na drugi dzień jedźcie do nich bez uprzedzenia. Nie stresuj się świetami, to podobno mają być miłe dni...