Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Jakie potrawy szukujecie na te Święta

Polecane posty

Tyle sie slyszy o potrawach Świątecznych ale przewaznie tych na Boze Narodzenie.A co z tymi Swietami?Jakie potrawy beda u was na stolach?Piszcie.

Gość autorkatopiku
ja nie szykuje nic, ide na gotowe ;) nie wiem co bedzie na stole, na pewno jajka

Nie wierze ze nikt tutaj nic nie szykuje na Swieta.A moze ci co szukuja nie maja czasu zeby teraz siedziec przed kompem?U mnie bedzie tradycyjnie zurek z biala kielbasa i jajkiem,salatka ziemniaczano-warzywna(oczywiscie z jajkami),jaja na twardo i jeszcze bigos dla odmiany od jaj.

Gość shiona
Tradycyjnie jajka w majonezie, jajka faszerowane pastą z sardynek, sałatka warzywna, pieczeń i tort czekoladowy. Nic szczególnego ale za to bardzo smaczne:)

u mnie na śniadanie jajka faszerowane sałatką z ogórkiem i rzodkiewką, śledzie w oleju, w occie, sałatka jarzynowa, sałatka z pieczarkami, wędliny (szynka, polędwica, schab, żywiecka, pasztet), a na ciepło żurek, biała kiełbasa, indyk pieczony...no i oczywiście ciasta, ale nie wiem jakie...teściowa ma przynieść :)

Gość ewik69
mogę ci dać przepis na pyszną sałatkę z kurczakiem, zawsze pierwsza znika ze stołu;)

Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam rybe w oleju i panierce pomidorowej;)) bo lubie na zimno. kaczke w winie .i z ziolami. golabki;)) a na obiad kluski , indyka, surowki;)) 2 babki , gofry z bakaliami. wiadomo szynka, jaja, bigos;))

Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaa
a wlasnie zurek;)) rosol. kotlety moge zrobic,

Ooo prosze!W koncu cos ciekawego Sonya a moglabys napisac jak przygotowujesz "jajka faszerowane sałatką z ogórkiem i rzodkiewką"?Zaciekawilo mnie to ;))

Gość ewik69
baaardzo prosta do zrobienia :pierś z kurczaka gotujesz w rosołku, studzisz, kroisz w małe kawałeczki dodajesz puszkę kukutydzy, pokrojoną kolorową paprykę i robisz sos: 8 łyżek majonezu, jogurt naturalny ,kilka łyżeczek przyprawy meksykańskiej knorr, łyżeczka startej cebuli ,niecała łyżeczka przecieru pomidorowego wymieszać wszystko i wcinać mniam;)