Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka kalinka

Grubasy ciążowe - zapraszam...

Polecane posty

Gość inka kalinka

Się przedstawię: 27tc i 13kg na plusie.. Konsultowałam się z ginem i od "po świętach" przechodzę na dietę bez węglowodanową na tydzień, max dwa, a potem będę dodawała trochę owoców, kaszy, ryżu.. może nie dobiję do 20stki? wątpię :((( Wciąż jestem GŁODNA!! a wy? :(

Gość inka kalinka
są tu jakieś grubasy, czy ja jedyna doprowadziłam się do takiego stanu??? ;(

Gość a to taak dużo
Ja miałam więcej, a im bliżej końca tym mniej kg łapałam Ty może też sama przestaniesz, dobiłam do 17 bez diet, zdrowe dziecko i ja rewelacyjnie sie czułam co za głupi lekarz:o

ja tez jestem grubasem ciążowym :( już 15kg - 28tc prawie 29 :) a jaka jest Twoja waga ogólnie? Bo ja az 99 :(

ja jestem dopiero na poczatku ciazy bo dopiero 7tc ale zauwazylam ze nabralam juz tluszczyku na brzuchu. A wy kiedy zaczelyscie przybierac na wadze? Ja mysle ze u mnie to troche za wczesnie mimo ze sie nie objadam. nie jem slodyczy i tlustego same owoce i zdrowe jedzenie a tu tluszczyk....a za miesiac wesele...boje sie ze sie w suknie nie zmieszcze

Gość tez niechce
Hej ja dopiero5mc,a z 65mam juz z12kg na plusie.Dziewczyny codziennie powtarzam sobie ,ze to juz koniec z obzarstwem,ale codziennie jest to samo ciagle chodze i miele buzia,mysle,ze moze dlatego,ze rzuciłam palenie,a moze tez z nudow kurcze boje sie co bedzie pozniej.

ja tez rzuciłam palenie moze to tez i przez to tluszczyk sie pojawil. wkurzam sie bo zebym sie jeszcze obżerała a tu nawet sie najesc nie moge porzadnie bo zeby nie przytyc a tu i tak tyje...ehhh...

Gość magdaamama
witam, tez sie przedstawie...28 tydzien i 13 kilo na plusie czyli waze teraz 80:( ale juz od tygodnia mniej jem...licze kaorie i nie przekraczam 2000 kcal..no ale dzisiaj troche przesadzilam:O ciezko z ciuchami...co nosicie dziewczyny????...pozdrawiam:)

Gość tez niechce
Ja sie w spodnie juz zadne nemieszcze a nosiłam 38,jak mierzylam w sklepie to juz nawet 42sa zamałe,wiec musiałam kupic ciazowe he moje nogi sa okropne tam najbardziej tyje niewiem ,czy smiac sie ,czy płakac,ale raczej płakac

Oj ja była chyba mega grubasem.... popatrzcie co mam napisane w swojej stopce. Ale powoli zrzucam. Miałam teraz 3 tyg przerwe w diecie bo byłam na wakacjach w Polsce... rodzinne obiadki, restauracje.... na wagę nie wchodzę.... sprawze za tydz.

Gość tez niechce
jle masz wzrostu mysle,ze niebyłas taka gruba:)

Gość magdaamama
ale wiecie co....szczerze to wam powiem....cale swoje dorosle zycie bylam na jakiejs diecie-bardziej lub mniej madrej...efekt taki ze polubilam sie z waga 65kg i bylo OK..ale pilnowac sie musialam stale..wiec jak zaszlam w ciaze to pierwsze kilogramy wziely sie stad ze stwierdzilam ze teraz koniec z dietami i moge w koncu jesc co chce:) efekt jest jaki jest...chce zaczac diete zaraz po urodzeniu dziecka i dopiero wtedy bedzie dobrze:)

Gość uhhhhhhhhhhhhhhh
up

ja jestem w 25 tc, w 22 tc miałam 10 kg na plusie czyli ważyłam 72kg przy 160cm wzrostu a teraz nie wiem bo idę do lekarza dopiero we wtorek ale obawiam się że będą kolejne, co najmniej 2 lub 3, mam nadzieję że nie więcej kiedyś chciałam się zmieścić w 20 przez całą ciążę ale to chyba nie realne... trochę mnie to martwi ale co poradzę... na dietę przyjdzie czas w lipcu...

Gość inka kalinka
o, hej :) super, że się odezwałyście :) ja przed ciążą ważyłam 63kg przy wzroście 179. Teraz mam już całe 76kg :(( Ale dzisiaj - nie wiem jakim cudem - pierwszy raz w życiu się wyluzowałam i najnormalniej miałam na to totalny zwis! Jakoś optymistycznie zrobiło się przez te święta. Spotkałam kilka koleżanek i okazało się, że nie tylko ja mam taki problem. A tak wiele z nich go pokonało. Zobaczymy czy mi to nie minie.. :(

inka jesteś dużo niższa ode mnie więc na pewno nie wyglądasz tak źle jak myślisz:) wiadomo że jak inna kobieta tyje np 5 kg w tym samym czasie to jest powód do złapania doła ale na pewne rzeczy czasem nie ma się wpływu a najważniejsze w tej chwili jest aby maleństwa rosły zdrowo i szczęśliwie przyszły na świat a z wagą sobie poradzimy po porodzie:)

Gość magdaamama
dziewczyny...piszcie bo jakos razniej z wami....:)

Gość jeszcze jeden grubasek
hej dziewczyny :) przed ciaza myslalam, ze nie przytyje duzo ...myslalam "bede sie duzo ruszac, jesc tylko zdrowe rzeczy.."..no coz, stuknal mi 29 tydzien a ja mam juz 13 kilo na plusie :O moze razem bedziemy sie jakos motywowac do codziennego spacerku, niejedzenia tlustych rzeczy i na przyklad slodyczy...? mam nadzieje, ze nie dobije do 20 kilo. myslicie, ze gdybym sie zaczela troche wiecej ruszac i jesc zdrowo, to nie przytyje tak duzo?

ja miałam właśnie taki zamiar, żeby przestać jeść słodycze ale w święta to jakoś tak ciężko, zresztą i po świętach nie jest lekko... dziś idę do lekarza, miesiąc temu miałam 10kg na plusie ciekawe ile będzie dziś:O ostatnio przytyłam 2 kg w 2 tygodnie mam nadzieję że teraz zwolniłam tempo bo do końca ciąży mam jeszcze 15 tygodni!!!

Gość magdaamama
aga25....trudno, bedzie to bedzie...wazne ze dzieciatko ma sie dobrze:) A co do jednej z moich poprzedniczek to fajnie byłoby sie tu spotykac i wlasnie jakos razem motywowac do trzymania diety...ja dzisiaj ogranicze weglowodany jak tylko sie da bo po swietach to czuje sie jak sloń... Piszcie, piszcie jak tam u was:)

Gość czekaj naaaa
a ja w 15 tc mam +8 :(

Gość tez niechce
Witam ponownie:)Wczoraj weszłam na wage i załamka juz 80kg,czyli 15na +przy wzroscie1.72cm,ale od dzisiaj dietka narazie jestem pozytywnie nastawiona oczywiscie wiecej warzywek ,owocow i przedewszystkim mniej słodyczy bo ostatnio pochłaniam je tonami jak znacie jakis fajny zdrowy niskokaloryczny przepis to piszcie,a cz ktoras z was juz rodziła kiedys jak tak to napiszcie,czy ciezko zrzucic te kilogramy po porodzie:)

Gość magdaamama
tez niechce...w ktorym tygodniu jestes??

Gość tez niechce
kurcze dopiero w 22

Gość tez niechce
widze,ze ty jestes w duzo lepszej sytuacji

Gość załamka drobna
ja po świętach zanotowałam wzrost kg niestety :( 29tc i juz jestem 8 kg na plusie - może i nie jest to wiele ale do szczuplutkich sie nigdy nie zaliczałam i wiem ze każdy kg będzie mi strasznie ciężko zrzucić po porodzie. Chciałam przytyć nie więcej niz 10 kg a raczej marne na to widoki bo teraz podobno najbardziej będę tyła :( Przed ciążą ważyłam 72 kg przy wzroście 170 cm wiec na granicy normy choc wyglądałam całkiem ok a teraz już 80 kg :( Ciekawe czy to zgubię potem...

Gość jeszcze jeden grubasek
czesc dziewczyny :) Poniewaz dzis u mnie piekna pogoda, postanowilam, ze zaraz wychodze na spacerek. Nie mozemy sie zalamywac dziewczyny, tylko cos robic z tymi naszymi niechcianymi, dodatkowymi kilogramami..wiem wiem, latwo sie pisze, gorzej sie wykonuje, szczegolnie gdy na polkach w supermarkecie leza same dobre rzeczy... magdaamama, ja od dzis "rzucam" slodycze ;) tez nie chce, ja jeszcze nie rodzilam, wiec nie wiem czy tak latwo sie zrzuca te kiloski czy nie..ale domyslam sie, ze wcale tak latwo nie bedzie, trzeba duzo motywacji ..ktorej u mnie brak :O

hej widzę że ciążowych \"grubasków\" przybywa.... jestem załamana, znowu przytyłam i to sporo aż wstyd się przyznawać, po części może to są obrzęki bo zaczynam puchnąć i mam jutro zrobić badania czy wszystko ok taki czy inaczej muszę się wziać za dietę, głównie przeciwobrzękową może to coś pomoże..... na dzień dzisiejszy 25 tc a już 15 kg:(:(:(

Gość magdaamama
aga25....nie martw sie...czasami jest tak ze w trzecim trymestrze tyje sie wolniej niz w drugim, pewnie u ciebie bedzie tak samo....:)