Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca mama

spanie w nocy na brzuszku - niemowle

Polecane posty

Gość pytajaca mama

witam, moja corcia ma 6 miesiecy, juz sprawnie raczkuje i zaczyna wstawac w lozeczku, cieszy mnie to bardzoale pojawil sie przy tym problem ze spaniem- ona ciagle przewala sie na brzuś, odwracam ja a ona za 5 minut znowu spi na brzuszku... wiem ze nie powinna tak spac narazie ale co mozna na to poradzic? nie moge jej tak cala noc przekladac... macie jakies rady?

Gość pytajaca mama
probowalam dawac takie walki z kocykow po bokach ale to ja tylko wkurza i budzi sie z placzem ze sie nie moze przewalic...

no tak sprytna :D oj nie wiem jak ci pomoc a masz moze monitor oddechu ? pytam bo jakbys miala to moze bys pozwolila jje spac na brzuszku. moja jako noworodek uwielbiala na brzuszku ale po chwili przekladalam ja na placki i spala.

zlikwiduj tylko spacje po brzuszku jest przerwa wiec skopiuj wklej i zlikwiduj w tym miejscu spacje i ci sie otworzy

Gość pytajaca mama
podnosze

Gość Kika2888
A dlaczego 6 mc dziecko nie może spać na brzuszku? Przecież już dobrze manipuluje główką, może nawet siedzi, generalnie jest już dosyć sprawne. Chyba mało prawdopodobne żeby się udusiła. Poprostu niech nie śpi na poduszce tylko na samym materacyku. Śmierć łóżeczkowa grozi niemowlętom do 4 mc życia.

Gość pytajaca mama
z tego co czytam to grozi dzieciom do 1 roku zycia

Gość ja_255
ja zawsze spałam na brzuszku :) i tak mi zostało do ok. 23 r.ż. :D Nie udusilam się, mama pewnie co jakiś czas mnie doglądała. Owszem, przypadki śmierci się zdarzają, ale wydaje mi się, że nie można się zadręczać na siłę.. Podobno zdrowo na brzuchu, a na plecach - cąły ciężar ciała spada na kręgosłup i nie powinno się tak spać :P Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Gość hub
moja corka od 5 miesciaca spi na brzuchu

byc czujna na pewno trzeba w chwilach, kiedy dziecko zaczyna zmieniac pozycje. Moje dziecko odkad zaczynalo samo sie przewracac z brzuszka na plecki i odwrotnie spalo tez na brzuszku, za to ja nie spalam, bo czuwalam :)

Gość Martyna............
Moj synek ma 2 miesiace i 17 dni i dzis sam przekrecil sie na brzuszek. Jak sie obudzilam to omal nie dostalam zawalu jak zobaczylam jak on spi... Cale szczescie ze przekrecil sie w moim lozku ktore jest dosyc twarde a nie w lozeczku w ktorym spi bo tam ma miekko. Mamy juz taki rytual ze moj synus przesypia cala noc w malym lozeczku (budze go tylko do karmienia) a o 5 rano pozbywam sie mojej poduszki i przenosze malego do mojego lozka. chyba bede musiala zaczac go blokowac zeby nie zmienial pozycji bo sie boje ze jak raz to zrobil to moze bedzie chcial to powtorzyc nad ranem lub w nocy.