Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaa

zatrucie u psa PILNE!

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaaa

Mam powazny problem .. moj pies zjadl jakies stare jedzenie i od wczoraj wymiotuje .. tzn wczoraj zwymiotowal troche ale sie nie przejelam bo on czesto zje trawe i zwymiotuje.. ale dzis tez wymiotuje taka ciagnaca sie żółcią .. do tego jego stolec jest żadki a dzis zamiast stolca byla krew :( pies jest troche oslabiony ale nie jest tak zle .. pije wode lecz nic nie je .. dodam ze jest to 3 letni pies - kundel. a do weterynarza moge dopiero jechac we wtorek a nie wiem jak mu pomoc :(

Gość kasiaaaaaaaaaa
nikt nie moze pomoc ??

Gość spoaklipsa ludności
Nie mam psa "na utrzymaniu"

MAm nadzieję ze to nie to, co myślę, czyli babeszioza... Czy w ostatnim czasie pies mogł zostać ugryziony przez kleszcza? Jeśli tak, to powinnaś natychmiast jechac z nim do weterynarza, ponieważ we wtorek będzie za późno, nie wiem czy już nie jest..

Gość weronika8g
dobrze ze pije chciaz wodę, zaobserwuj jaki ma kolor moczu pies, tez mi przyszla do głowy ta cholerna babeszjoza :-(

Gość gortanówka
pies pewnie zdechnie jedź na pogotowie weterynaryjne albo prywatnie

Gość kasiaaaaaaaaaa
ae ta zolcia juz mu sie nie raz zygalo od trawy - wtedy tak samo to wygladalo .. a jak wychodzi na dwor to chce zryc trawe .. nie wiem czy mu n to pozwolic czy nie :/

Gość kasiaaaaaaaaaa
i napewno nie jest to zatrucie czyms zracym , tylko nie swiezym gotowanym miesem ktore sasiadka glupia mu dala :/ bo myslala **** ze psu nie zaszkodzi..

Gość doktorek gregorek
krew w stolcu , parwowiroza, rokowania kiepskie, jak bedziesz czekac to juz mozesz nagrobek kopac.

Gość do weta
jakby to było zwykłe zatrucie mięsem to nie byłoby krwi w kale! koiecznie do weterynarza jak nie chcesz stracić psa

Gość doktorek gregorek
Tak , daj psu siemie lniane jak pies nie chce patrzec na jedzenie, chyba ze mu sonde zalozysz :P Bym predzej wmusił w psa lekko osoloną wode (plaska lyzeczka soli na litr) ale i z tym moze byc przeprawa bojowa :D

Gość wiesz co po prostu
a co da osolona woda? to ze sie dodatkowo zerzyga? no wez sie puknij w głowie...pisałam ze strzykkawka troche do pyszczka nie ma mu dawac pol litra odrazu tylko tyle ile ma mala strzykawka kilka razy dziennie głupku nie potrafiacy czytac ze zrozumieniem. babeszjoza jest powodowana przez pierwotniaki ktore kleszcze mogą ( ale nie musza ) przenosic a przebiegiem przypomina malarie. a choroba odkleszowa ktora mozna latwiej złapac niz babeszjoze to borelioza.

Gość doktorek gregorek
Jak nie wiesz po co przy biegunce i wymiotach podaje sie lekko osoloną wode to nie mamy o czym rozmawiac. A co kleszcze przenosza to wiem. "zeby tylko kleszcze...."

Gość doktorek gregorek
Jak to maly kundelek to do jutra biegunka i wymioty moga go skutecznie zabić. Albo wet albo walka ze strzykawka pozostaje. Moze byc tez taki klapniety ze nie bedzie chciał łykać.... bez kroplowek sie nie obejdzie.

Gość kasiaaaaaaaaaa
no ale on wymiotuje w bardzomalych ilosciach .. dzis biegunki wogole nie ma tylko troche tej krwi mu polecialo .. (tzn to nie byla koniecznie biegunka tylko tyle ze w nocy dwa razy narobil na dosc zadko ale to moze od tego miesa bo nie raz tez robil zadko jak jadl takie miesko ). teraz sobie spi bo byl przed chwila na dworze i poszalal troche :)

Gość kasiaaaaaaaaaa
no ale tak jak mowie dzis biegunki wogole nie ma a wymioty to zadko i w bardzo malych ilosciach sa.

Gość doktorek gregorek
Skombinuj strzykawke i daj mu to siemie lniane albo pare ml zwyklej domowej zupy (samego wywaru) jak nie bedzie chaftowal to po pare ml co kilka minut. Albo zacznij od siemia a pozniej przejdz na zupe, to zalerzy od checi psa do wspolpracy ;)

Gość itaktowlasniejest
acha;) to juz wiemy przynajmniej, ze psu nic nie jest;)

Gość kasiaaaaaaaaaa
a i dwonilam do veta i mowil ze krew w kale to nie jest nic zlego przy zatruciu i skoro pies jest w miare zywy i nie zawraca sie to moze byc tylko tyle ze pozyga i mu przejdzie.

Gość kasiaaaaaaaaaa
bede dawala znac o stanie psiaka :) dziekuje wszystkim za pomoc

Gość doktorek gregorek
To w takim razie 2 dni siesty, dieta plynna (ten wywar) i bedzie dobrze. Nie dawaj mu nic innego puki co.

Gość lusiiiiiii
SLONIUSZKA! ! Moze Ciebie rabnął jakiś kleszcz,ale w głowę.BABESZIOZO.Zwykł zatrucie pokarmowe,dobrze,że pije wodę.Tzymam kciuki za Tojego pieska

Gość kasiaaaaaaaaaa
dzis tylko raz troche żygnął, ale plamki na brzuchu sa dalej czerwone i to mnie martwi :(

mój znajomy weterynarz zalecał podawać dużo mleka , moje pieski w ten sposób uratowały się, po zjedzeniu czegoś koło śmietnika

Gość kasiaaaaaaaaaa
pies dzis tylko raz zygnal ale malo co, biegunki nie ma, krew z odbytu byla tylko wczoraj ale 3 razy , no i te plamki nie znikaja .. moj wujek mi mowil ze jego pies kiedys zakopal sobie kosc i jak ja wykopal i zjadl to byla zepsuta i sie zatrul, ale nie poszedl z psem do weterynarza (niedawno mial psa ktory zdechl bo weterynarz dal zla diagnoze a leczenie kosztowalo ok 1500 zl)podobno pies przez tydzien lezal, zawracal sie i wogole wygladal tragicznie i wszystko mu z dnia na dzien przeszlo .. mam nadzieje ze mojemu tez przejdzie szybko.

Gość kasiaaaaaaaaaa
dotknelam teraz noska pieska i jest cieply.. wystraszylo mnie to :( zadzwonilam po weta i ma byc za godzine ..

Gość kasiaaaaaaaaaa
wet powiedzial ze jest to najprawdopodobniej Włosogłówczyca. dal mi tabletki na odrobaczenie psa, plamki to jest jakies uczulenie , kazal mi przegladac kal psa i za 5 dni mam sie z nim zglosic do przychodni chyba ze psu by sie pogorszylo to wczesniej.ale mam nadzieje ze mu przejdzie. a wy macie jakies pojecie na temat tej choroby? bo na necie nie jest zbyt duzo na ten temat :/

Gość kasiaaaaaaaaaa
pies ma sie duzo lepiej i zaczal jesc ;)

Gość kamila2517
Witam moja suczka od wczoraj wymiotuje nic nie je i nie pije dziś podałam jej mleko przez strzykawke czy jej to nie zaszkodzi?