Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś to już luksus..

dzieci w dzisiejszych czasach-luksus?

Polecane posty

nie bądź śmieszna dziewczynko. wiesz ile kosztuje wybudowanie domu? załóżmy że wiesz choć mam wątpliwości. no to liczmy: 3500 tyś na 5 osób - wyżywienie, ubranie, drobne przyjemności no i oczywiście wszelkie opłaty.ile po odprowadzeniu tzw. kosztów życia zostaje? w ogóle coś zostaje? nie bądź śmieszna...i jeszcze na dom (sic!) wystarczyło?ciekawa matematyka.podziel sie z nami jakim cudem im sie to udało, myślę że wielu z tych złotych rad skorzysta...

mada ok, ale ona twierdzi, ze za 3500 tyś można utrzymać rodzinę i jeszcze dom wybudować!!

zaznaczam ze 5 osobową rodzinę!

to o te rady idz do mojej siostry.....i do jej meza...ja rowniez uwazam ze kilka rad przydaloby sie tobie....bozia rozumku nie dala to inni musza pomagac:)

Gość doktorek gregorek
za 3,5tys przy 5 osobowej rodzinie to domu nie wystawisz, chyba ze druie tyle zarabia "bez podatku ;p" wcale bym sie nie zdziwil

a is ie tak nie denerwuj....spokojnie bo ci cisnienie skoczy:P a to nie jest zdrowe a lekarze to tez luksus w dzisiejszych czasach na ktory pewnie rowniez cie nie stac ale tak to jest jak jest sie ciamajda;)

Gość dziś to już luksus...
haha, głupia jesteś i tyle. albo po prostu liczyć nie umiesz ( o to Cie podejrzewam). jeśli kręca coś na boku i mają dodatkową kasę to inna gadka, ale jeśli żyją tylko za te 3500 tyś to nie bądź śmieszna. na matematykę się nie chodziło :classic_cool:

Gość doktorek gregorek
Inna bajka , postawic gole mury to naprawde "grosze" jak sie zacznie wykonczeniowka to beda cienko piszczec oj cienko.

Gość mada79
jak sie ma znajomosci to i materialy na budowe mozna tanio załatwic i za robocizne nie trzeba bulic jak wujek zna sie na rzeczy :) takze mysle ze jest to wykonalne

doktorek, ale nasza matematyczka tego nie rozumie:D a za 1500 też byś postawiła chatę? no pewnie tak, przecież nie jesteś ciamajda:D

przedewszystkim ten dom buduje sie od conamniej 5 lat......w tym ok 4 kiedy byla 2 dzieci......sami kupili dzialke i powoli buduja bez wynajmowania robotnikow...moi drodzy jezeli dom buduje sie wlasnymii silami.....nie wynajmujac do tego realizatorow budowlanych koszty spadają mozecie mi wierzyc lub nie ale ten dom jest na wykonczeniu.....

Gość doktorek gregorek
No to wlasnie teraz bedzie bilo po kieszeni, kilka okien i 3,5tys poszlooo, a za 3,5tys to mozna wywrotke cegiel kupic ;) Postawic mury to nie sztuka.

ok, własnymi siłam. ale nawet włsnymi siłami jak można to zrobić mając 3500 tyś dochodu miesięcznie które jest przeznaczone w sumie na utrzymanie 5 osób. z czegu tu jeszcze odłożyć na budowę?

doktorek nie kłoć się, matematyczka wie lepiej:D

jeśli facio zarabiający 3,5 z pięcioosobową rodziną nie kombinuje na boku , handelek, to nie wierzę, że buduje chatę. Nawet sam koszt działki, ale cuda się zdarzają......

Gość doktorek gregorek
Beda wstawiali po jednym oknie na miesiac, pozniej beda kladli gladzie jedna sciana na miesiac , i tak do 2015 zamieszkają :P

Gość doktorek gregorek
A elektryka zrobiona ? Znowu pol roku bo na cala halupe to ladne pare tysiecy :D hehe :P, o centralnym i innych rzeczach nie pisze :D Mury postawili a wy sie podniecacie :P chuja tam maja a nie dom

alez nie hehehe do wakacji maja sie wprowadzac....oczywiscie nie jest dom otykowany i umeblowanie nie jest jeszcz epelne ...ale do mieszkania jak najbardziej...... smieszni jestescie te wasze gatki z mojej perpektywy wiedzac ze ten dom istnieje:) oczywiscie dom jest na wsi my mieszkamy w malej miejscowosci ewiec ceny tez spadaja

Gość doktorek gregorek
Wprowadza sie i beda miec "wieczny remont" przez 10 lat, nie zazdrosze , raczej wspolczuc trzeba, bo wiem jak takie mieszkanie pozniej wyglada ;) Tynkujesz sciane a rozpierdol w domu jakby po wojnie , skonczysz jedno zaczynasz nastepne... ale sa tacy co tak lubią

Gość szatamora
ja mam zamiar w ten sposób budować dom, rodzina 4 osoby - dochód 4000 tys netto mamy działkę, już uzbroiliśmy.Wynajmiemy ekipe z rodziny do postawienia stanu surowego a później wszystko sami.Dach jest najdroższy .Mąż zna się na wszystkim, potrafi kłaść wew tynk, gładzie, elektrykę, zamontować okna i położyć podłogi.Nigdzie nam sie nie śpieszy, mamy gdzie mieszkać - 2 pokoje z kuchnią 52 m2. Domek parterowy z poddaszem gdzie będą 2 pokoje dla dzieci z łazienką a na dole kuchnia z jadalnią, sypialnia i salon z kominkiem - całość - 96 m2

Gość doktorek gregorek
W miedzy czasie trzeba w piecu napalic bo tynk nie schnie i rynne polutować bo puscila I tak dalej i tak dalej, wieczny kolowrotek, ale to kwestia gustu :D

Gość szatamora
to sie nazywa budowa systemem gosodarczym - nie bierzemy kredytu narazie bo jak sie wezmie kredyt to trzeba ze wszystkiego rozliczac sie bankowi , z kazdej złotówki.Trzeba robić archiwum, zdjęcia itp A firmy budowlane za budowę biorą masę pieniędzy, więc lepiej wziąć 5 chłopa po znajomości i zapłacić im do ręki.