Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszla Nlka

Nauczyciele, powiedzcie mi prosze,

Polecane posty

Gość Przyszla Nlka

ile tak naprawde zarabia nauczyciel? raz slysze 1200, a raz 2100... nie wiem juz, w co wierzyc. Mam zaczac studia nauczycielskie, ale nie wiem, czy za taka kase sie odwaze...

Gość Przyszla Nlka
Halloooo, jest tutaj jakis nauczyciel albo ktos obeznany w temacie?

Gość Przyszla Nlka
Proosze, bo spac nie bede mogla :P

Gość Przyszla Nlka
Dzieki :) No ale ona pewnie ma juz jakis staz.. Dobrze jednak wiedziec, ze po jakims czasie dojde do tego. Bo start z 1000zł jest niezbyt ciekawy.. Gdzie tu krdyt na miezkanie, oplaty :O?

Gość brrrrrrr
przegladam czesto zaswiadczenia o zaarobkach roznych ludzi i jesli chodzi o nauczycieli, to nie widzialam nigdy, zeby ktorys zarabial mniej niz 1800 netto. a codziennie przewija sie przez moje rece iokolo kilkuset takich zaswiadczen.

Gość Przyszla Nlka
Podnosicie mnie na duchu.. dzieki :)

pamietaj tylko, ze jesli chcesz zostac nauczycielka, a nie dostawac marnej pensji nie zwijaj manatow ze szkoly, jak tylko ostatni dzwonek zadzwoni. moja matka pracuje juz 26lat, a nazapierd sie niezle

Gość Przyszla Nlka
wiem, ze to wcale nie jest tak latwo, ze 18 godzin w tygodniu i loozik, wolne weekendy i wakacje.. no ale cos robiz trzeba, a do innych rzeczy nie czuje powolania (albo brak mi wiedzy z fizyki, a chcialabym psychiatra zostac, bo niby dobra jestem w te klocki..)

tzn luz jest, jednak masz te ferie, wakacje itd. ale jak sie siedzi na dupie nic nie robi, to raz, ze jest sie nijakim osobnikim w szkole, dwa, ze marny grosz dostajesz. moja matka z powolania nauczycielk, teraz specjalnie siedzi jeszcze kilka lat, choc moze isc na emeryture, ale nie, profesora bedzie robic:) ale to ogien nie kobieta, nie usiedzi na miejscu:)

Gość Przystojniak kręci tutaj -
A więc lecimy. Zainteresowanych zapraszam tutaj - pewnie chcecie wiedzieć kto pisze w Wielkanoc o tej porze na sexy forum? ok, moje foto: nasza klasa http://nasza-klasa.pl/profile/21591555

Gość Przyszla Nlka
Dzieki Kciukiem ;) Milej nocy zycze!

Jestem anglistą. Nauczyciel,zaczynający pracę w szkole,jeżeli ma mgr (bo można też uczyć po licencjacie,co czasu,oczywiście,bo mgr jest wymogiem i trzeba iść na magisterskie uzupełnijące) ma lekko ponad tysiąc tylko. Wynagrodzenie zależy od stażu pracy.Są cztery stopnie: nauczyciel stażysta,kontraktowy,mianowany oraz dyplomowany. Zdobycie każdego ze stopni wiąże się z czasem,przygotowywaniem teczek i papierów.Dyplomowanym zostaje się póżno i to on zarabia najwięcej. Co do stawek,popatrz tu http://bip.men.gov.pl/akty_projekty/projekt_rozporzadzenia_20090324_1.pdf poczytajcie ludzie i zobaczcie jak malo(BRUTTO) zarabiamy,a potem sie wypowiadajcie. kocham uczyć,ale te pieniądze...

" raz slysze 1200, a raz 2100... " przecieżto zależy odstopnia rozwoju zawdowego... 🖐️ awans wyższa płąca 🖐️ a tak to chyba jednak głupio być nauczycielem bo płacą ci tylko za godziny dydaktyczne.... a resztą do 40 etaturobisz gratis :P