Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamama23mamamama

czy to uczulenie?prosze o ocene doswiadczone mamy

Polecane posty

Gość mamamama23mamamama
bylam u lekarza powiedziala,ze to uczulenie dostalam tlusta masc ale nie pomaga mam wrazenie,ze jest gorzej bo za uszkami robi sie skorupka:( do lekarza ide znowu jutro ale martwie sie co mojemu maluszkowi jest:(

to idz jeszcze raz, moja corka tez tak miala, wszyscy mowili, ze to skaza, ale lekarz, na ktorego trafilam, stwierdzil, ze na skaze mu to nie wyglada. dostalam 2 masci z hydro- czymstam do smarowania naprzemian, oprocz tego kazal mi odstawic kosmetyki - oliwke, plyn do kapieli i balsam, a stosowac tylko balneum lub oilatum, juz na drugi dzien mala miala ladniejsza buzke, po tygodniu nie bylo nawet sladu, a miala skorupke nad brwiami, za uszkami, wysypke na policzkach i glowce. miala wtedy 2 miesiace. a jesli to nie to, to chyba atopowe zapalenie skory, czyli skaza bialkowa, poczytaj w necie, w tym zapaleniu wystepuje "syndrom naderwanych uszu" czyli to, co ma Twoje dziecko..(skorupka)

Gość mamamama23mamamama
naczytalam sie juz o skazie bialkowej ale napisane jest,ze najczewsxciej najpierw pojawia sie zielona kupka czego u nas nie ma uzywamy kosmetykow bambino z czego lekarka stwierdzila,ze na to nie ma uczulenia kurcz no zobaczymy co jutro powie myslalam,ze ktoras z mam miala dzidzie z takimi samymi objawami i powie mi co to moze byc...

u nas tez nie bylo zielonych kupek, zatwardzen, wymiotow..nic, oprocz tej skorupki. A co do uczulen, to lekarz wyjasnil mi to tak: dziecko moglo zareagowac alergicznie na cokolwiek znajdujacego sie w domu: na moj proszek do prania (przytulam dziecko), moj szampon do wlosow, wode po goleniu meza, kurz itd. Wystapila reakcja alergiczna - wysypka, do tego na podraznionej skorze doszla alergia na ktorys ze skladnikow oliwki, ktora smarowalam dziecko na to wysypke, na zdrowej skorze nic takiego by sie nie stalo. A jak wysypka zeszla, dalej uzywam kosmetykow tych, co przedtem (tez bambino) i nigdy potem juz sie to nie powtorzylo..wiec badz dobrej mysli, bo to na 95% lojotokowe zapalenie skory, ktore po masciach w tydzien mija.