Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ancia1

prosze o pomoc !!!

Polecane posty

Gość ancia1

8 kwietnia urodziłam synka przez cesrke mam problem z pokarmwm i karmie małego butelka. jak byłam w szpitalu to robił 2 kupki dziennie. a od 2 dni jestesmy w domu i daje to smao mleko co w szpitalu i mały nie oddasł jeszcze stolca. jest spokojny nie oddaje oznak zeby bolał go brzuszek czy to normalne zeby nie robił jeszcze kupki , dziekuje z góry za odpowiedz. ania

Gość noworodek
może nie oddawać kupy do 7 dni. Uważam to za normalne. Jeśli nie ma kolki i nie jest niespokojny to ja bym się nie martwiła. Jeśli chcesz pomóc to 3-4 razy dziennie masuj brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara pomoże to treści z jelit i gazom zejść niżej i wkońcu się załatwi.

Gość ancia1
mały puszcza baczki dosc czesto, karmie go co 3 godziny czy powinna go jeszcze czyms dopajac??

Gość noworodek
ja dawałam wodę z glukozą ale potem przeszłam na samą wodę przegotowaną to dobrze robi na żołądek. Możesz też spróbować bardzo lekki rumianek lub koperek, parzyć tylko 30 sek nie za długo. Za kilka tygodni będziesz mogła kupić herbatki ziołwe. Na wizycie lekarskiej o to też dopytaj. Ale ja również karmiłam mlekiem modyfikowanym i wiem że trzeba dziekco dopajać, przy piersi nie trzeba. Być może mleko które używasz jest zbyt tłuste. Dlatego nie robi kupki. Jeśli ten stan rzeczy potrwa dłużej niż tydzień radzę wybrać się do lekarza on pewnie zaleci czopek (1/3 czopka) i zmianę mleka