Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w potrzebie

Potrzebuje waszej rady!

Polecane posty

Gość mama w potrzebie

Witam!Jestem w piątym miesiącu ciąży i niedawno tatus mojego dziecka,brzydko mówiac,uciekl od Nas.Powiedzial przy tym ze nie chce zadnych kontaktow z dzieckiem,telefonow i zadnej wiedzy na temat malego.I tu pytam czy w tym przypadku wystarczy jesli wpisze po porodzie ojciec nieznany?czy musi podpisywac jakies dokumenty zrzekajace sie praw(nie chce aby mial jakiekolwiek),jego nazwisko widnieje tylko w notkach u gina.Co zrobic aby sie sie uchronic przed nim w razie gdyby sobie po kilku latach przypomnial o synku?i ogolnie jakie korzysci i nie-korzysci plyna z pozbawienia praw?chyba strace prawo do alimentow?ale to jeszcze nie tragedia:-) dzieki z gory za pomoc!!!

Gość cos nowegooo
tez dobre:D

Gość mama w potrzebie
nie wiem co tak smiesznego napisalam.chce sie tylko jakos uchronic na przyszlosc po prostu...

Gość cos nowegooo
fajna jestes i rozbrajajaco pusta:D to tak w miare logodnie powiedziane,poniewaz sa bardziej dosadne okreslenia na Twoje postepowanie"P

Gość mama w potrzebie
moze napisz pod swoim nickiem-bedziesz wiarygodniejsza.i jesli nie masz nic madrego na moje pytanie do powiedzenia to nie zagladaj tu wiecej.nie bede Ci ublizac-to tylko znizyloby mnie do Twojego poziomu.zegnam Cie wiec

Gość cos nowegooo
nastepna dzikuska,dobre to bylo:D

Gość jak mozna
fajna jestes i rozbrajajaco pusta to tak w miare logodnie powiedziane,poniewaz sa bardziej dosadne okreslenia na Twoje postepowanie" to znaczy jakie jej postepowanie????

Jej jacy l;udzie są pomocni??!! Ja kochana nie wiem co możesz w tej syt zrobić, ale podejrzewam, że w momencie kiedy raczej na pewno stracisz możliwość korzystania z praw do alimentów. Ale mogę się mylić??!! Musisz pogrzebać w necie, albo po prostu pójść do usc i tam się dokładnie dowiedzieć jak to wygląda od strony prawnej??!! A swoją drogą, wcale Ci się nie dziwię, że chcesz ojca pozbawić wszelkich praw rodzicielskich, to drań i tyle, a tacy później robią z siebie przed dziećmi dobrych ojców, jak dziecko jest już duże i nie potrzebuje ich pomocy! Życzę powodzenia, a wypowiedziami "cos'ia nowego" nie przejmuj się tacy zawsze dużo piszą mało wiedzą! Pozdrawiam!

Miało być " że w momencie kiedy pozbawisz ojca praw rodzicielskich raczej na pewno stracisz możliwość korzystania z praw do alimentów."

Gość saasds
a cos sie jej tak czepili???ja niestety ci nie pomoge ale trzymam kciuki zeby sie ulozylo. Wspolczuje takiego faceta

Gość chyba dostaniesz alimenty
wiesz co, moja znajoma związała się z facetem, który ma dziecko z inną. W ogóle nie chce mieć z dzieckiem kontaktu i z tego co wiem nie uznał nawet tej dziewczynki za swoje dziecko. Mimo to moja znajoma skarży się wciąż, że "tamta" dostaje kupę kasy od męża zasądzonej przez sąd i jak tak dalej pójdzie, oni nie będą mieli na życie. A więc głowa do góry, nie może tak być, że ojciec dziecka zostaje "czysty" i nie poniesie żadnej odpowiedzialności. Współczuję ci i życzę powodzenia.

Gość to jest tak ze
jesli Ty wpiszez ojciec nieznany i nie ustalisz ojcostwa to nie dostaniesz alimentow. Natomiast jesli bedzie ustalone ze on jest ojcem i sam sie zrzeknie ojcostwa to i tak kase musi placic. Pozdrawiam

Gość szcęśliwa87
No to dobrze, że jest takie a nie inne prawo, facet w sumie nie powinien mieć żadnych praw do dzidzi, ale powinien płacić na dzidziuśka, bo kochać się to wiedział jak a jak przyszło co do czego to dał nogi za pas. Szkoda, że w takich syt. kobiety zostają same. Faceci zawsze wychodzą obronną ręką!! Jeszcze raz życzę Ci powodzenia!!!!