Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŁAniusiaczek

Pytanie o ciaze i dni plodne

Polecane posty

Gość ŁAniusiaczek

Witam! Podjelismy z mezem staranie o dziecko. Wlasciwie to dopiero poczatek tych staran ale jestem juz bardzo podekscytowana.Wczoraj kochalismy sie bo obliczylam sobie ze mam dzien plodny...dzisiaj zaczelam sie zastanawiac czy ja rzeczywiscie dobrze ten dzien policzylam.w sumie to moje cykle nie sa zbyt regularne.bralam pod uwage ostatnie trzy: 33 dni, 28 dni, 29 dni...ostatni dzien okresu to 1 kwietnia.Czy moze mi ktos powiedziec czy 13 kwietnia czyli wczoraj-rzeczywiscie byl u mnie dzien plodny?Czy ja to dobrze policzylam czy zle? Z gory dzieki za odpowiedz-wiem ze pewnie panike sieje ale jestem strasznie podekscytowana ;)

Gość waniliaPyszna
:O straszne:D

Gość ŁAniusiaczek
Dlaczego straszne?

Gość waniliaPyszna
twoj problem jest straaaszny :D naprawde :D

Gość ŁAniusiaczek
No bardzo konkretna odpowiedz.Dzieki! Juz wszystko wiem!

Gość wiemwiemwiem
kochana nie obliczysz sobie dni plodnych bo owulacja moze sie przesunac nawet u kobiety z bardzo regularnymy cyklami polecam ci obserwacje min sluz ,temperaturka ,ewentualnie testy owulacyjne ,lub monitor dni plodnych same suche wyliczenia na nic sie nie zdaja chyba ze bedziesz miala troche szczescia ale nikt ci tutaj nie powie czy byl to dzien plodny czy nie :(

Gość wiemwiemwiem
jesli ten cykl bedzie 33 dniowy owulacja bedzie ok 20kwietnia , jesli 29 dniowy owulacja ok 16dc, jesli 28 dniowy owulacja ok 15 dc ale jak wiadomo nie mozesz przewidziec ilu dniowy bedzie twoj cykl wiec polecam isc do apteki i zakupic testy owulacyjne jeszcze dzis :) mozliwe ze wlasnie dzis bedzie pozytywny i do dziela :)

Gość ŁAniusiaczek
Dzieki za podpowiedzi :) Ja sobie wlasnie z takiego kalkulatora skorzystalam...jak wpisalam sobie date ostatniej miesiaczki to bez wzgledu na dlugosc cyklu czy to 30 czy 27 dni -13 kwietnia powinien byc tym dniem plodnym u mnie-tak mi wyszlo z suchych obliczen...moge w to wierzyc? ;)

Gość mimi27
No sluchaj ja bym radzila teraz poprostu codziennie na zywca leciec:) wkoncu to sama przyjemnosc..:P

Gość mimi27
A juz jak najbardziej ten caly tydzien!

Gość ŁAniusiaczek
No moze bez przesady! Chlopa za szybko zajezdze ;)

Gość mimi27
aj tam od razu zajedzie niech mu duzo jajek podaje a bedzie dobrze..:) a ak serio to czasem trzeba sie przylozyc:PP

Gość ŁAniusiaczek
Mimi...? A Ty juz masz dzidzie czy tez sie starsz dopiero?

Gość mimi27
Kochana ja juz mam 5 letnia coreczke z poprzedniego zwiazku,teraz jestem u faceta w uk jestesmy narazie zwiazkiem na odleglosc,zaczelam brac folik ,a probowac bedziemy zaczynac:p

Gość ŁAniusiaczek
Mimi....to gratuluje Ci :) Ja bym bardzo chciala miec dzidziusia! Co prawda u nas to dopiero poczatki ale mam wrazenie ze za pozno o tym pomyslelismy :( Mam 30 lat. Martwi mnie tez to co w kolko powtarza mi matka ze ja bede miala problemy z zajsciem w ciaze bo ona tez miala...bo miala jakiestam tylozgiecie macicy czy cos w tym stylu i ze na pewno ja tez to mam :( A faktem jest ze ja sobie ta ciaze juz chyba uroilam bo wczoraj zaraz po stosunku zaczelam czuc cos w dole brzucha, zaczelo mi sie krecic w glowie i pewnie rolilam sobie ze juz zachodze albo cos w tym stylu ;)

Gość mimi27
Slonko ja tez mam tylozgiecie macicy:( jedyne co to rodzilam w mocnijszych bolach..dostawalam w ciazy z moja niunia leki..i urodzilam normalnie w terminie..wiesz chyba mamy podobnie hehe z tym wszystkim...:P bedzie dobrze moja 33 letnia siostra 2 tygodnie temu urodzila duzego synka...:) to jej 1 dziadzia..:P jqak nie bedziesz sie martwic i stresowa to bedzie gut!

Gość mimi27
a z tylozgieciem w ciaze zaszlam w 2 cyklu...a bylas u gina? stwierdzil tylozgiecie macicy?

Gość ŁAniusiaczek
No nie stwierdzil bo nawet nie pytalam ,ale tak mi matka w kolko o tym gada ze nawet jak nie mialam to pewnie teraz psychicznie sie tego nabawilam ;) Czyli teraz nic innego tylko musze cierpliwie czekac czy mi sie okres pojawi...ehhh...ale znajac moje szczescie to pewnie i tak nic z tego ;) Chyba za bardzo sie nastawiam.Moje kolezanki staraly sie miesiacami i dopiero po roku staran czy tam nawet dluzej...takze pewnie niepotrzebnie sie napalam ;) Ale dzieki za pocieszenie :)

Gość mimi27
Mhhy nic nigdy nie widomo ..ja tez sie napalam ze teraz zajde,a pojade byc moze do polski bez brzuszka:( nie powiedziane w twoim przypadku ze bedzie to dlugo trawalo...moze akurat zaszlas..a testy owulacyjne? probowalas..naprawde warto ..przy nieregularnych cyklach..

Gość mimi27
rowniez spojrze dzieki!

Gość ŁAniusiaczek
Dzieki fanka meza! :) Przyznaje sie ze ja jestem naprawde (mimo mojego wieku) zupelnie zielona w tych sprawach bo do tej pory nawet nie chcialam slyszec o dziecku. Nie slyszalam wczesniej o tych testach owulacyjnych bo sie tym nie interesowalam.No zobaczymy...jesli teraz nie zaszlam w ciaze to moze sprobuje z tymi testami...metoda prob i bledow inaczej sie chyba tego nie da ;) A na ile te testy sa wiarygodne?

Gość mimi27
ponad 99%dokladnosci maja te tesciki...

Gość mimi27
ooo plci dziecka i jej planowaniu..super ja bije na chlopaka teraz:P

Gość fanka męża
Powodzenia !!!!

Gość ŁAniusiaczek
Jeeeny...dzieki Mimi! Chyba po pracy kupie taki test :) Juz sie nie moge doczekac kiedy bede wiedziala czy cos sie "stalo" w moim brzuszku czy nie! Kurcze...Mimi...mam jeszcze takie pytanie...wiem ze pewnie glupie ale poradz mi! Powiem co bys zrobila na moim miejscu...? Czekalabys cierpliwie do kolejnej miesiaczki czy moze zrobilabys za pare dni test ciazowy? Kiedy w ogole ja moge zaczac odczuwac cokolwiek w swoim ciele co moze mi dac chocby szczypte nadziei na ciaze? ;)

Gość mimi27
Sluchaj w tej kwesti to najle[piej czekac az miesiaczka sie nie pojawi:/ wiem ze to strasznie dlugo ale ja tak zrobilam z 1 ciaza...do tego czasu poczulam ze cos jest nie tak .mialam wrazenie jakby mi przez chwile sutki zdretwialy...poczekaj z testem do terminu spodziewanej miesiaczki..tak bedzie najlepiej,wiadomo kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej moze byc tak ze nie poczujesz nic..i bedziesz w ciazy..A moze byc tak ze bedziesz sie nakrecac 100 tysiecy objawow a dostaniesz okres..spokojnie bedziesz w tej ciazy :)))) nie martw sie...:P

Gość ŁAniusiaczek
Jeeenyy! Kocham Cie normalnie! ;) Jestes super babka! A ja...wiem wiem, panikara ;) Jak nie tym to innym razem ,ale na pewno brzunio urosnie ;) Juz Cie nie bede wiecej meczyc tymi pytaniami...po prostu cierpliwie poczekam :) Jeszcze raz wielkie OGROMELNE dzieki! :D Buzka!

Gość sarannnnnnnnnn
Jaka jest temp nastepnego dnia po okresie?