Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ndwiovhiov

kIEDY NAJLEPIEJ KUPIC SUKNIE ŚLUBNĄ?

Polecane posty

Gość ndwiovhiov

Moja kumpela ma slub za 3 miesiace nie ma sukni i nawet nie szuka

Też nie szukałam 3 m-ce wcześniej, może oglądałam czasem w necie, ale to nie było to co chciałam. Materiał skompletowałam dwa miesiące wcześniej, do krawcowej pojechałam miesiąc przed weselem, dzisiaj (półtorej tygodnia przed ślubem) pierwsza przymiarka. Akurat ta pierwsza przymiarka późno bo coś krawcowej wypadło, ale sprawdzona jest więc się nie denerwuję. Na pewno są dwie zalety późnego kupowania- nie zmieni się figura i sukienka trzymana w domu nie "opatrzy się".

no jezeli mialaby upatrzona to wiadomo, ze trzeba zamowic wczesniej, a jezeli nie zalezy jej na fasonie czy konkretnej sukni, to zawsze sie znajdzie 2 miesiace wczesniej jakas suknia,

Gość czarna koala
zależy skąd bierzesz. jak szyta w salonie to minimum trzy miesiące koniecznie, niektóre salony chcą miec na część modeli nawet pięc miesięcy. jak kupowana gotowa lub z niewielkimi poprawkami tylko to można na bieżąco. jak u krawcowej - zalezy od tego jakie ona będzie miała terminy.

Gość od dziś
JA MAM SLUB 27 CZERWCA. pod koniec maja musze dostarczyć do salonu fason sukni, jaką chce mieć. Szyją w 2 tygodnie. 15 czerwca będe miec suknie w domu

ja mialam slub 4 października a suknie zamawiałam w środku maja ...To w jednym salonie usłyszałam że już mi nie uszyją...także zależy od salonu no i od modelu sukni

Gość od dziś
ja byłam zamówić uszycie sukni pół roku przed slubem i powiedzieli mi,ze to już ostatnia chwila. gdybym przyszła później, to nie wzięliby już tego zlecenia, bo mieliby zbyt dużo zleceń. Ale wiadomo, ze w profesjonalnym salonie nie szyja sukni kilka miesięcy, dlatego u mnie zaczynają miesiac przed.

Gość LorenaHsak
Jak tylko mieliśmy określoną datę ślubu, zaczęłam rozglądać się za sukienką. Bardzo szybko trafiłam do salonu Nabli w Krakowie i tam ostatecznie zamówiłam suknie. To było jakieś 7 miesięcy przed ślubem.