Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfxsx

pokoje koedukacyjne/malzenskie w akademikach. jak jest na waszych uczelniach?

Polecane posty

Gość jfxsx
jak to u was jest? czy tylko malzenstwa dostaja pokoje czy mieszkaci ena lewo, czy pokoj z partnerem dostaje kazdy kto zlozy podanuie?

Gość dzejn
ja studiuje na uam i z tego co wiem przydzial zalezy od kierownictwa akademika, wiec trzeba dobrze zagadac i ma sie taki pokoj ;) mozna tez zlozyc oficjalne podanie o pokoj malzenski, ale trzeba akt slubu przedstawic....

Gość u mnie bez problemu
możesz mieszkać z facetem jak najbardziej legalnie(nie musi być mężem):p

Gość u mnie bez problemu
uczelnia to UJ

Gość u mnie bez problemu
W razie czego mówię że to mój kuzyn z Wielunia i go nocuję bo nie ma gdzie się podziać.

Gość u mnie bez problemu
może ty podszywie musisz się uciekac do takich sposobów :classic_cool:

Gość to zalezy od akademika
są takie gdzie w ogóle nie ma zadnej koedukacji (męskie i żeńskie) a są i takie gdzie spokojnie możesz mieszkac z partnerem, który nawet nie jest twoim "ślubnym".:P

Gość u mnie bez problemu
:classic_cool:

Gość na KUL to raczej by nie
przeszlo;p tam akademiki pilnują zakonnice;]

Gość u mnie bez problemu
facet mój pokazuje swoje okazałe przyrodzenie dozorczyni a ona jako samotna kobieta zastyga w bezruchu do godzin porannych więc mamy cały wieczór dla siebie ❤️

Gość no KUL to już jak klasztor
:D

Gość ja w ogóle byłam w szoku
gdy dowiedziałam się, że na KUL są osobne akademiki męskie i żeńskie i godziny powrotu do nich.:O:P

Gość w moim pełno par
mieszkało razem i nikt nie robi z tego problemu, wystarczy zadeklarować przy kwaterowaniu że chce sie razem mieszkać, zresztą wcześniej można zarezerwować pokój. ale to chyba zalezy od uczelni.

Gość no nie no proszę ja was
przepraszam bardzo, ale jak już ktoś chce mieszkac ze swoim facetem, to niech sobie wynajmie mieszkanie! Jak tak się komuś do ślubu spieszyło, to niech się też zajmie szukaniem pracy i zarabianiem pieniędzy :o ci co chcą się bzykac, niech też sobie znajdą inne miejsce, akademik to nie hotel :o

Gość ale w akademikach
można mieszkać razem i bez ślubu.:p

Gość a co ci nie pasuje
że w akademikach mogą mieszkać ze sobą pary? u mnie pełno było takich i mi to jakoś nie przeszkadzało.

Gość jfxsx
ja wiem ze mozna mieszkac i bez slubu- bardziej chodzi mi o to jak reguluja to wasze regulaminy. np u mnie na pł para moze dostac pkoj malzenski tylko i wylacznie z zaswiadczeniem o slubu lub o wyznaczonej dacie slubu :o ()wedlug regulaminu) bo ze meiszka sie i na lewo to ja wiem. np na pg sa normalne pokoje dla par tylko podpisuja oswiadczenie ze w przypadku klotni sami an wlasna reke szukaja sobie pokojow itp czyli nie zawracaja dupy kierowniczkom

nie pasuje mi to, że młodzi chcą isc na latwiznę. jak chcą mieszkac razem, to niech znajdą sobie mieszkanie. nie mam nic przeciwko temu, zeby sobie mieszkali razem, nawet bez ślubu, ale nie w akademiku ;O

Gość jfxsx
wez nie pierdol, bo to jest dyskryminacja par hetero. jakos malzenstwa mieszkac moga, no bo qrva w tym kraju nikt nie wpadl na to ze niektorzy nie maja ochoty brac slubu i zeby wprowadzic wolny zarejestrowany zwiazek :o

przecież tym parom hetero nikt nie każe mieszkac w akademiku!!!!! jaka dyskryminacja więc? :o

Gość jfxsx
no taka ze pary homo bez problemu moga meiszkac razem, pary hetero nie (tzn owszem moga sobie meiszkac ale nie RAZEM) skoro tego nie jarzysz to widocznie z twoja logika cos nie tak.

Gość jfxsx
a poza tym temat jest o tym co mowi dany regulamina nie co kto o tym mysli

zawsze myślałam, że dyskryminacją jest to, że homo nie mogą zalegalizowac swoich zwiazków. więc to chyba z Twoją logiką jest nie tak, jak byc powinno...

ty też odbiegasz od tematu, więc mnie nie pouczaj...

Gość jfxsx
tak, to tez jest dyskryminacja, co nie zmienia faktu ze kwestia ktorej dotyczy ten temat jest takze dyskryminacja

parom homo ciężej jest udowodnic, ze łączy je coś więcej niż zwykła przyjaźń, ale jeśli chłopak i dziewczyna chcą zamieszkac razem, to wiadomo w jakim celu. a akademiki nie zostały założone po to, by ktoś sobie żył za pół darmo i bawił w rodzinę, a miał szanse do zdobycia wykształcenia...

Gość merk
Masakra, a co wam do tego za co żyją czy razem czy nie? w akademiku mieszkaniu czy jeszcze gdzie indziej? ich sprawa, akademików im nie fundujecie, niech mieszkają, co zazdrość wasze wielmożne doopy ściska że młodzi dziś tak mogą a wy nie mogliście kiedyś? na jakim świecie zyjecie? wiele osób mieszkających w akademikach utrzymuje sie samodzielnie bądz dorabia PS pilnujcie swoich pupek:)