Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniara

opryszczka w 6 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość miniara

jestem zalamana:( opryszczka nieduza kolo wargi. Opinie w necie strasznie podzielone czy grozna czy nie.Wczesniej juz miewalam opryszczki. bywaly ogormne i czasem kilka w tym samym czasie ale juz dlugo nic sie nie dzialo. Moze ktoras z Was miala w tak wczesnym okresie ciazy opryszczke i juz jest po porodzie?

miniara ja miałam opryszczkę we wczesnej ciąży, jeszcze nie urodziłam ale wszystko jest ok opryszczka na wardze nie jest groźna dla dziecka, tylko musisz uważać żeby nie przenieść jej na okolice intymne, myj dokładnie ręce i nie martw się:) tylko opryszczka okolic intymnych jest groźna więc głowa do góry

Gość kameliaaaa
Już to kiedyś tłumaczyłam na tym forum i nie będę się powtarzać. Aga25 jeśli jeszcze nie urodziłaś to skąd możesz mieć pewność że wszystko jest ok. Oczywiście nie życzę źle ani tobie ani twojemu dziecku, ale nie wprowadzaj w błąd jeśli nie jesteś przekonana o tym co mówisz. Osobiście mam w najbliższym otoczeniu dziecko którego mama w czasie ciąży kilkakrotnie przechodziła opryszczkę na wardze. 4 dni po porodzie okazało się że mała ma poważną wadę serca nabytą w okresie płodowym, z dużym prawdopodobieństwem spowodowaną wirusem opryszczki. Oczywiście nie ma co generalizować i nie chcę powiedzieć że każde dziecko matki z opryszczką musi być chore, ale należy zachować czujność i takie rzeczy jak opryszczka czy jęczmień konsultować z lekarzem a nie na forum!!!

Gość miniara
oczywiscie ze forum nie jest wyrocznia ale lekarz zwykle mowi, ze wszystko bedzie dobrze a ja chcialam zapytac czy ktos z doswiadczenia moze powiedziec czy mialo to jakis wplyw na dziecko

Gość kameliaaaa
Miniara:) rozumiem wszystkie Twoje obawy i dobrze że nad tym się zastanawiasz. Jeśli nawet nie masz wizyty w tej chwili u swojego gina to idź po prostu do lekarza rodzinnego i z nim to skonsultuj. Być może będzie trzeba przeleczyć to antybiotykiem jeśli nie doustnym to jakimś w maści. W każdym razie musisz wiedzieć że opryszczka to wirus który krąży w twoim krwiobiegu i może w ten sposób przedostać się do dziecka.Znam wiele kobiet które w czasie ciąży miały opryszczkę, a ich dzieci są zdrowe jak ryby, ale znam też ten jeden przypadek kiedy nie skończyło się to szczęśliwie i jestem zdania że lepiej dmuchać na zimne