Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _pani_po_30_

OWŁOSNIENIE A HORMONY

Polecane posty

Gość _pani_po_30_

Witam! Z góry przepraszam że tutaj o tym piszę, ale wiem że na tym forum ludzie sa znacznie bardziej zorienowani w tej sprawie, a nawet można liczyć na odpowiedz lekarza. Chciałam zapytać poziom jakich hormonów nalezy zbadać aby stwierdzić czy nadmierne owłosienie jest spowodowane nimi? Chciałam zrobić to badanie prywatnie, bo lekarz stwierdził że "nie będzie wydawał skierowania na badanie każdej panience która ma takie widzimisie bo przychodnia nie ma pieniędzy" No trudno, szarpnę się sama. Znalazłam w internecie że nadmierne owłosienie mogą powodować następujące hormony: dihydrotestosteron androstendion testosteron dehydroepiandrosteron (DHEA) Czy wszystkie z nich muszę badać i czy jeszcze jakieś inne mogą być przyczyną tego problemu? Dziękuję bardzo za odpowiedzi!

Gość _pani_po_30_
Dziękuję bardzo :)

Gość dasz rade
prosze bardzo. i mowie powaznie, pelen szacunek dla tych kobiet bo wiedza jaka posiadaja poraza. i ze wszystkim mozesz sie do nich zwrocic:) powodzenia

też miałam problem z lekarzem w związku ze skierowaniem na badanie krwi. Byłam pod koniec roku i powiedział że juz w tym roku nie wydaje. Zrobilam prywatnie i gdyby nie to to chyba bym umarła.