Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba jestem glupia

Obawy kobiety w ciazy - czy tylko ja tak mam?

Polecane posty

Gość chyba jestem glupia

Jestem w 6 miesiacu ciazy. Jest to moja druga ciaza. Pierwsza poronilam w 8tc. I od jakiegos czasu nawiedzaja mnie mysli, ze moze moje dziecko bedzie chore, a moze to a moze tamto (usg robie co mieisac - wsyztsko jest ok, robilam tez dwa prenatalne- w moim miescie akurat byly dofinansowania z unii i tez wsyztsko ok, czuje sie swietnie...) Tez tak myslalyscie czy tylko ja tak mam?

Gość kazda kobieta
w ciazy ma rozne obawy, ja tez jestem w 6mcu i od poczatku mam a to glupie sny zwiazane z dzieckiem z porodem, a to jakies zle mysli, ale trzeba sie starac nie myslec o tym co sie moze stac

Ja miałam koszmar, że urodziłam martwe dziecko. A jak wiadomo przez sny przemawia nasza podświadomość, więc gdzieś to mi w głowie siedzi.

Gość kasiaaaaaaaa
Wszystko jest jak najbardziej w porzadku. To jest normalny, typowy objaw, tak jak np. zgaga :) Wiekszosc kobiet w ciazy ma koszmary o swych nienarodzonych dzieciach. Tak dziala nasza psychika, ogrom emocji, obaw, oczekiwanie itd. Ja tez to przerabialam :) A podobne obawy beda wam towarzyszyc juz pewnie zawsze, takie sa "uroki" bycia mama, juz zawsze bedziecie sie martwic o wasze malenstwa (nawet 18-letnie), na poczatku sa te ciazowe strachy, potem jest widmo okropnej smierci lozeczkowej, bakterii i zarazkow ktore lataja w powietrzu, innych dzieci na placu zabaw, ktore przedstawiaja sie wam jak gigantyczne siedliska wirusow ;), i jeszcze sa niebezpieczne drogi i najgorsze -zli ludzie....lekow sa tysiace ale trzeba wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze, ze mozemy ochronic nasze dzieci. A tak poza tym bycie mama jest najwspanialsza zecza na Ziemi i trzeba sie starac odsuwac te strachy, zeby cieszyc sie tym co piekne, cudowne i niezapomniane... :)

Miałam dokładnie tak samo jak Ty z tym, że jestem po dwóch poronieniach. Za trzecim razem się udało i tak na prawdę jest jeszcze gorzej. Co chwilę sprawdzam czy oddycha, czy nie za zimno/gorąco, a brzuszek to na pewno pełny a może zjadł trochę mniej bo znowu jakaś infekcji i tak wkoło, więc wszystko przed Tobą. Głowa do góry będziesz na pewno fantastyczną mamą najzdrowszego i najpiękniejszego dziecka pod słońcem, bo przecież wszystkie nasze dzieci są naj

Gość saleminka8
co do auktorki to Twoje myśli są całkiem normalne,ale powinnaś się uspokoić bo już jesteś daleko :) Ja poroniłam w 9,5 tyg wg Om wg usg puste jajo płodowe wiek oceniany na 7,4 jestem w kolejnej ciąży,widziałam serduszko i byłam spokojna przez kilka dni,ale znowu myśli wróciły,że historia się powtórzy :( myślę,że tak to już jest.Pojawiają się myśli-dlaczego znowu by miało się tak stać i stres jest mniejszy,ale nie na długo. Są momenty,że łzy polecą.Praktycznie żyje z wizyty u lekarza na wizyte :( Mam nadzieję,że teraz będzie już dobrze a w listopadzie przytule swojego szkraba

Gość Ja też mam
takie sny. W pierwszej ciąży (mam córeczkę) śniło mi się, że rodzę upośledzone dziecko, teraz mam sny, że budzę się w ogromnej kałuży krwi i rodzę przed czasem (teraz jestem w 27tc). To jest całkowicie normalne dlatego staram się o tych snach nie myśleć. Także spokojnie :-)

Gość saleminka8
mi się raz śniło bijace serduszko dzidzi-w tym dniu w którym szłam na usg i faktycznie serduszko pięknie pikało :) ostatnio mi się śniło,że przytulam dziecko moje-syneczka. Mojemu też zaczyna się to udzielać,bo też mu się śniło ostatnio dzidzia :) za dużo myśli i sny odrazu się pojawiają ;)