Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajaktwojakobietaidentyko

slub wziasc slub czy nie?

Polecane posty

zastanwiam sie co mam zrobic jestem ze sowim partnerem 4 lata mamy 2 letnie dziecko zarecyzlisimy sie w glupim momencie kiedy on dowiedzial sie o cizy -o slubie nie chcial slyszec przez dwa lata ,kiedy ja zaczynalam rozmowy on mowil pozniej ,jeszcze nie teraz ,a to ze niby nie ma kasy a to ze sie boi ,a to ze w wakacje i tak lecialo ....ja stwierdzilam ze koniec nie bede naciskac -nie chce to nie bedzie slubu ,od pol roku on zaplanowal ze teraz w czerwcu wezmiemy cichy slub cwyliny bo oboje jesmy przeciwnikami wesela -ja sie nie zgodzilam powiedzialam ze jego czas juz minal ,jestem na niego zla ,bo musialam byc upokrzana na oczach wszystkich mowiac ze mam faceta a nie meza z ktorym mam dziecko ,wiele przykrych slow nasluchalam sie od rodzicow ktorzy wrecz kazali mi sie zenic -nigdy im nie powiedzialam ze to on nie chce i byli na mnie zli az kiedys sie pokloclismy i im powiedzialam ze to on nie chcial i wtedy zaczeli inaczej na mnie patrzec powiedzieli ze facet najwidoczniej nie wiaze ze mna przyszlosci i inne takie ... teraz powiedzieli ze glupia bym byla brac znim slub ....nie wiem co zrobic z jednej strony zazdroszcze bo w tym roku dwie moj kuzynki w moim wieku wyhchodza za maz ,wszyscy dookola biora slubu znajomi -a ja ciagle tkwie na niepwenym gruncie -a z drugiej strony uwazam ze nie -ten czas minal kiedy ja chcialam i nic juz nie da sie zrobic moj facet zarzuca mi teraz ze chce zepsuc nasz zwiazek ..skoro nie chce slubu a jak on nie chcial to nie psul??

hmm?

Gość namocz ostrze noża przed
właśnie dlatego kolejnośc najpierw ślub potem dziecko jest jak najbardziej właściwa.:p ja nie będę miała poczucia ze mój chłop się z emną zeni bo wypada bo jest dziecko:p robi to bo mnie kocha:p a nie dlatego ze musi:p

Gość ślub dają sobie młodzi
nawzajem, a nie jakiś głupawy przepis i tradycja. Jeśli uważasz, że papierek coś zmieni, to się walnij w pałę

Gość czemu nie pewnym
? moim zdaniem, akurat pewniej bez slubu, facet się musi starać, jak cos nie tak, to z miejsca występujesz o alimenty, a nie jakies korowody z separacją itp, masz prawa samotnej matki- pierwszeństwo w przedszkolu, żłobku.... po za tym jak coś masz ,np. mieszkanie - to jest twoje a nie wspólne!

Gość znaawcaa
spieprzaj koorvo skąd przyszłaś

Gość ale wy tępi
nie rozumiecie, że slub to spokojna przyszłość jej i dziecka? Niech nie daj Bóg coś się stanie, facet umrze albo co, to jego rodzina może cie bez niczego zostawić? Jesli mieszkanie jest na niego a wy nie macie ślubu to nic tam nie należy do ciebie. nie bądź głupia, weź ten ślub.

Gość Jeżeli czujesz
niepewność to nie bierz. Ślub nie zając. Jesteście ze sobą 4 lata bez ślubu, możecie być i dłużej. Do momentu aż poczujesz, że chcesz, bo to jest ten, a nie chcesz, bo kuzynki biorą.

Gość czemu nie pewnym
przeciez jak UZNAŁ dziecko, to ono będzie normalnie po ojcu dziedziczyć! a co do mieszkania, fakt zalezy od sytuacji... ale z doświadczenia wiem....ze faceci to prędzej długów potrafią narobić, niż się czegoś dorobić :P a bez slubu odpada problem odpowiedzialności za długi, kłopot z podpisywaniem kredytów, konieczność spisywania intercyzy itp